Szentes és környéke

2015.05.13. 21:24

Nem lesz szálloda a Petőfiből

A városvezetők kimondták azt, amit hosszú évek hercehurcája után mindenki sejtett a városban: el kell felejteni, hogy a Petőfi Szállóból ismét hotel lesz. Most először jogilag kell rendbe tenni a helyzetét, utána kitalálni, hogy mi legyen belőle. <br>

Králik Emese

– Az elmúlt hónapok eseményei után fel kell tenni a kérdést, hogy ragaszkodjunk-e a Petőfi szálloda funkciójához – ezt a meglepő kijelentést Szirbik Imre szentesi polgármester tette. Az elmúlt évtizedekben ilyet nem mondtak a sok vihart megélt épületről, így most sokan felkapták a fejüket. Az eseményekről, amelyekre célzott, lapunk is beszámolt.

Először a Pendola cégcsoport segítségével próbálták meg felújítani és szállodaként üzemeltetni az ingatlant, a terv nem jött be. Jogi viták vannak, sőt, információink szerint jelenleg a vállalkozás peres úton bizonyos elvégzett munkákra, befektetett pénzekre hivatkozva 300 milliós kártérítést követel a várostól. Közben egy másik per is zajlik, lapunk folyamatosan követi. Pár éve képbe került egy külföldi befektetői csoport, sok más egyéb mellett a Petőfi is felkeltette az érdeklődését. Ez a terv sem jött össze, a cégcsoport és a város között közvetítő kft. 12 milliárd forintot szeretne kapni Szentestől, az elsőfokú bírósági döntés a héten várható.

– Kérdés, hogy ragaszkodjunk-e a régi céljainkhoz, vagy vizsgáljuk azokat felül. Nem vitás: az épület értékét meg kell őrizni, tovább kell lépni – jelentette ki Szirbik. A szentesi testület tagja, Szabó Zoltán Ferenc egyenesen úgy fogalmaz: el kell felejteni a szálloda funkciót, állítsák helyre a homlokzatot, készüljön el a színházterem, azt meg, hogy az épület mire használható, ki kell találni. Annyi biztos, hogy az önkormányzat kiszorít idén 100 milliót a tető rendbehozatalára, utána a most még a falakon futó vezetékeket a föld alá helyeznék, mondta a városfejlesztési bizottság elnöke, Antal Balázs Tibor. Konkrét, lépésről lépésre lebontott elképzelések vannak a Petőfivel kapcsolatban, de annyi fiaskó után ezekről majd csak akkor akar beszélni, ha látszik a fény az alagút végén – árulta el kérdésünkre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!