Labdarúgó NB III.

2 órája

A listavezető jön Vásárhelyre, tanulna a pesti meccsekből az SZVSE

Élcsapatok várnak a Csongrád-Csanád vármegyei gárdákra a 13. fordulóban. Az NB III. Dél-keleti csoportjában ismét Budapestre utazik az SZVSE, míg a Hódmezővásárhelyi FC a bajnokságot vezető Tiszakécskét fogadja.

Vajgely Pál

A bajnokság egyik aranyérem-várományosa érkezik vasárnap Hódmezővásárhelyre.

Fotó: Gémes Sándor

A 13. fordulóval folytatódik a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoport 2024-25-ös idénye. A két Csongrád-Csanád vármegyei csapatra egyaránt a mezőny elején található ellenfél vár majd a vasárnapi játéknapon, az SZVSE ismét a fővárosban játszik, míg a Hódmezővásárhelyi FC a bajnokság egyik nagy esélyesét fogadja.

NB III, SZVSE
Ismét a fővárosban lép pályára az SZVSE az NB III-ban.
Fotó: Török János

Tanulna a korábbiakból az SZVSE

Egymás után negyedik alkalommal is Budapestre szólítja az idegenbeli mérkőzés a Szegedi VSE-G-Falc Kft.-t, amely ezúttal vasárnap 11 órától a Vasas II. vendége lesz. Míg a BKV Előrét legyőzte, addig a Budapest Honvéd II.-től 4–0-ra, míg az ESMTK-től 8–0-ra kapott ki a szegedi gárda a legutóbbi pesti túrák alkalmával. Igaz, a pofonok után jól reagált a csapat, mert mindkét vereséget követően hazai pályán tudott javítani. Ezúttal nem vár rá könnyű feladat, hiszen a Vasas II. ebben a szezonban még nem kapott ki hazai pályán.

Az előző két pesti útból megpróbáltuk levonni a tapasztalatokat, rámutattak a hibáinkra azok a mérkőzések. Ezen próbáltunk dolgozni, és megtalálni azt a formációt, amellyel pontot, pontokat szerezhetünk vasárnap. Hogy miért lehet ez a hullámzás? A keretünkből Farkas Márkot leszámítva tavaly mindenki a vármegyei I. osztályban játszott, talán a magas koncentrációt nem tudjuk fenntartani hétről-hétre, de a mentális erőnket mutatja, hogy nem ragadtunk bele egy-egy rosszabbul sikerült meccsbe, hanem azonnal a következőre fókuszáltunk – mondta Kelemen Balázs, az SZVSE edzője. A piros-kékek keretéből Mezei Olivér bajlódik sérüléssel, a többiek bevethetőek.

Jönnek a hazai meccsek a HFC számára

Már nem nyeretlenül várhatja az őszi idény hátralévő szakaszát a Hódmezővásárhelyi FC, miután legutóbb Dabason megszerezte szezonbeli első sikerét. Az őszből fennmaradó öt mérkőzés során egyébként nem hagyja el a vármegyét a vásárhelyi csapat, hiszen négy hazai meccse is lesz, az egyetlen idegenbeli találkozót pedig Szegeden vívja majd az SZVSE ellen. A vármegyei derbi mellett is csupa rangadó vár a HFC-re, kezdésként vasárnap 13 órától a listavezető Tiszakécske érkezik Hódmezővásárhelyre.

Szűcs Róbert bízik a csapatában a listavezető elleni meccsen.
Fotó: Gémes Sándor

Eddig sem volt gond a srácok edzésmunkájával, persze most könnyebb volt edzeni, hogy van győzelmünk. A két csapat nem azonos célokért küzd ebben a szezonban, és erősebb is a Tiszakécske kerete, de bízok a játékosaimban, hogy egy ki-ki mérkőzést tudunk játszani vasárnap. Nem a döntetlenért lépünk pályára a Tiszakécske ellen – mondta Szűcs Róbert, a HFC edzője, akinek játékosai közül Gréczi Gábor és Zámbori Dániel is plusz motivációval várhatja a vasárnapi meccset, hiszen ők ketten játszottak korábban a Tiszakécskében.

Az NB III. Dél-keleti csoportjának hétvégi programja:

Vasárnap, 11 óra: Kecskemét II.–Monor, Vasas II.–Szegedi VSE-G-Falc Kft. 13 óra: ESMTK–Gyulai Termál FC, Pénzügyőr–Meton-FC Dabas, Hódmezővásárhelyi FC–Tiszakécske, Szolnoki MÁV FC–BKV Előre, Csepel SC–Tiszaföldvár. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában