NB II.

2 órája

A legjobb támadósort kellene megállítania a Szeged-Csanád GA-nak

Az NB II. 13. fordulójában vasárnap 13 órától a Kazincbarcika otthonában lépnek pályára a kék-feketék. A Szeged-Csanád GA új játékrendszere legutóbb jól debütált, most a liga eddigi legeredményesebb csapatának otthonában folytatják.

Vajgely Pál

A bajnokság leggólerősebb csapatának otthonában folytatják a szegediek.

Fotó: Török János

A bajnokság leghosszabb veretlenségi szériájával bír jelenleg a Szeged-Csanád GA, amely kilenc mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Bár ezek közül hat mérkőzést is döntetlennel zárt a Tisza-parti gárda, hogy milyen liga is idén az NB II., azt jól mutatja, hogy az első és a tizenkettedik helyezett csapat között csupán öt pont a különbség. 

Szeged-Csanád GA
Novák Csanád gólérzékeny játéka sokat jelenthet a Szeged-Csanád GA számára a Kazincbarcika otthonában is.
Fotó: Török János

A jelenleg hetedik helyezett szegediektől is csak három pontra van az első két helyezett, az egyaránt 18 ponttal álló Kisvárda és a Szentlőrinc. Annyi biztos, hogy bármi is történjék majd vasárnap 13 órától a Kazincbarcika otthonában Novák Csanádékkal, éllovassá nem válhatnak, hiszen a már említett két gárda éppen egymás ellen játszik ebben a fordulóban. 

Fontos győzelmet arattunk a Békéscsaba ellen, ugyanakkor továbbra is éhesek vagyunk a sikerre! Tudjuk, mi a feladatunk. Döntetlenekkel nem lehet feljebb lépni a tabellán. Minden meccsen nyerni szeretnénk. Még az olyan jó csapatok ellen is, mint a Kazincbarcika – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Michael Boris, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője. 

Szeged-Csanád GA: komoly sorozat következik

Taktikai szempontból is érdekes meccs lehet a kazincbarcikai találkozó, hiszen a liga legeredményesebb csapata, a 25 gólt szerző Kazincbarcika fogadja a holtversenyben a legkevesebb gólt kapott (nyolcat) csapatot, a Szeged-Csanád GA-t, amely legutóbb megnyerte a Békéscsaba elleni dél-alföldi derbit. Az ilyen siker által adott mentális löketre szüksége is lesz a csapatnak, hiszen az őszből még hátralévő öt meccs során vagy a tabellán előkelő helyen álló csapatokkal (Kazincbarcika, Kisvárda), vagy pedig a várakozásokhoz mérten eddig alulteljesítő tradícionális nagycsapatokkal (Budapest Honvéd, Vasas) találkozik a decemberi zárásig.

Ha már Békéscsaba elleni meccs, mint azt lapunknak a hét elején Haris Attila, a Szeged-Csanád GA játékosa elárulta, játékrendszert váltottak a legutóbbi találkozóra, ám úgy remélik, a későbbiekben jobban működik majd az új szisztéma. Az alábbi videóban megtekintheti a Békéscsaba elleni siker összefoglalóját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában