Férfi kosárlabda

2 órája

Önbizalmat meríthet az első győzelemből az SZTE-Szedeák

Egymás után negyedik alkalommal sikerült a győzelem Kecskeméten. Mutatjuk, az SZTE-Szedeák vezetőedzője és irányítója miképp értékelte a szerda esti győzelmet.

Vajgely Pál

Zsíros Péteréket szép számú szegedi közönség kísérte el Kecskemétre.

Fotó: Reti Attila, hunbasket.hu

Szezonbeli első sikerét aratta a Kecskemét otthonában az SZTE-Szedeák férfi kosárlabda csapata. Szerdán este egy végletekig kiélezett meccsen négypontos győzelmet aratott a Tisza-parti gárda, amely ezzel egymás után negyedik alkalommal tudott győzni a Messzi István sportcsarnokban. 

SZTE-Szedeák, Kobe Langley
Kobe Langley 17 ponttal és 7 gólpasszal járult hozzá az SZTE-Szedeák győzelméhez.
Fotó: Reti Attila, hunbasket.hu

Nagyon nehéz mérkőzés volt, de ez Kecskeméten mindig így van, itt nagyon nehéz játszani, gratulálok a fiúknak! Büszke vagyok a csapatra, hogy a végjátékban is csapatként tudtunk játszani, kemények voltunk, és egy egylabdás meccset tudtunk megnyerni. Boldog vagyok, hogy megszereztük az első győzelmünket, remélem, ez segít, hogy még jobban összekovácsolódjunk és még jobbak legyünk! Nagyon köszönöm a szegedi szurkolóknak, hogy itt voltak, és biztattak bennünket! Gratulálok a Kecskemétnek is, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban! – nyilatkozta a mérkőzést követően Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

A címvédő vár az SZTE-Szedeákra

Kobe Langley kulcsszerepet játszott a Tisza-partiak sikerében, hiszen az amerikai irányító 17 pontja mellett 7 gólpasszt is kiosztott, ezzel ő érdemelte ki a meccs legjobbja címet. 

Vártuk már, hogy megszerezzük az első győzelmünket ebben a szezonban. Biztos vagyok benne, hogy ez önbizalmat ad nekünk a következő mérkőzésekre. Büszke vagyok mindenkire, a srácok remekül dolgoztak, persze sok minden van, amin még javítanunk kell, de készülünk a következő mérkőzésre – mondta a találkozót követően a szegediek irányítója.

Gratulálok a Szegednek! A játék alapján ez a meccs nekünk állt, de ilyen kevés pontos meccseken, ha egy csapat 52%-kal dob büntetőt, 23%-kal triplát, akkor az ellenfélnek adunk előnyt, plusz erőt. Ha kicsit jobban koncentrálunk, akkor ez a meccs a miénk lett volna. A sportban azonban ilyen nincs, hogy ha, így ők nyertek. Volt tavaly is hosszú sorozatunk, mikor gyengébben dobtunk, most remélem ez rövidebb lesz. A kvalitásunk, tartásunk megvan, hogy a végén a célunkat elérjük. Ez a feladat viszont nem lesz könnyű – összegzett a Kecskemét szakmai igazgatója, Sztojan Ivkovics.

Az SZTE-Szedeákra nem vár könnyű feladat a folytatásban, hiszen vasárnap 18 órától a címvédő Falco érkezik majd az újszegedi sportcsarnokban. A szerda esti, Kecskemét elleni győzelem teljes egészében az alábbi videón visszanézhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában