Hangszerek nélkül

2 órája

Két napig ünneplik Szegeden az Acapella éneklést

Pénteken és szombaton zajlik Szegeden a XVII. Fool Moon Acappella Fesztivál, hazai és nemzetközi fellépőkkel.

Delmagyar.hu

Különleges és lenyűgöző zenei élménnyel, magas szintű énekes tudással és a műfajok sokszínűségével találkozhatunk október 11–12-én, a szegedi IH Rendezvényközpontban. A XVII. Fool Moon Acappella Fesztiválon a műfaj legjobb hazai képviselői és nemzetközi nagyágyúi lépnek majd fel. A hangszeres kíséret nélküli, azaz acappella éneklés gazdag zenei hagyományt képvisel, melyben kulcsszerepet játszik az énekesek kreativitása. 

acapella, Szeged, fesztivál, Fool Moon
Acapella fesztivált rendeznek az IH-ban. Fotó: Török János

A XVII. Fool Moon Acappella Fesztivál ezúttal is egy olyan műsort vonultat fel, amely bemutatja az acappella éneklés sokszínűségét és folyamatos fejlődését. Október 11-én, pénteken a vokális műfaj nemzetközi nagyágyújaként számontartott magyar formáció, a Jazzation nyitja majd a sort. Az öt magyar énekes alkotta formáció évről évre a legrangosabb acappella versenyek nagydíjával tér haza. Izgalmas előadást ígér még aznap a dán Postyr vokálcsoport, mely öt énekes plusz számítógép számára hangszerel vokális zenét. Az újfajta elektronikus popzene középpontjában az ének áll és az effektusok és a számítógépek segítségével a lágy hangokat magával ragadó ritmusokká alakítják, amelyek erős énekhangokkal keverednek. A fesztivál másnapján lép színpadra a hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. És érkezik majd egy legendás és stílusteremtő vokálegyüttes Svédországból. A Real Group tagjai a hangjukat használva egyedi hangzásvilágot alakítottak ki a jazz, pop és skandináv kórusszene határain belül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában