Ünnepélyes megnyitó

3 órája

Orbán Viktor: a Városliget nemcsak egy közpark, hanem a magyar nemzeti kultúra egyik zarándokhelye is (videó)

A miniszterelnök a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb és átfogóbb gyűjteményi, állandó kiállításának megnyitóján mondott beszédet. „ A Városliget nemcsak egy közpark, hanem a magyar nemzeti kultúra egyik zarándokhelye is, amelyet a kormánynak kellett rendbetennie és megújítania – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki megnyitón.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb és átfogóbb gyűjteményi, állandó kiállításának megnyitóján 2024. október 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Cikkünket frissítjük!

A kormányfő felidézte: 2022 májusában nyílt meg a Néprajzi Múzeum épülete. Az még a „nagy menetelés” időszaka volt, még a járványok, a háború, a szankciók és az infláció előtt – emlékeztetett.

Hozzátette: lassacskán túljutunk ezeken a bajokon. 

Persze a '25-'26-os év még a családok és kisvállalkozások rendbetételének éve lesz, de aztán megindulhatunk ismét a nagy dolgok felé, „ideje, hogy a tervezők ismét hegyezzék a ceruzájukat”

– fogalmazott.

ORBÁN Viktor; BAÁN László
Orbán Viktor miniszterelnök (b) megérkezik a Néprajzi Múzeum minden eddiginél nagyobb és átfogóbb gyűjteményi, állandó kiállításának megnyitójára, mellette Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa (j2) 
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás:  MTI

Hangsúlyozta: a mostani esemény szerves része az egész Városliget megújítását célzó erőfeszítéseiknek.

Évekkel ezelőtt a Liget botrányos állapotban volt, a főváros nem volt abban a helyzetben, vagy talán nem is akart javítani az állapotán, ezért a kormánynak kellett lépnie – idézte fel.

A kormány ezért elindította a Liget Budapest projektet, Európa egyik legjelentősebb, legnagyobb és legszínvonalasabb kulturális fejlesztését – jegyezte meg, hozzátéve: ráadásul ellenszélben csináltuk meg, de ezen már túlvagyunk.

A kormányfő beszédét itt tudja megnézni:

Elérkezett a nap, amit mindannyian vártunk: ma megnyílt a Néprajzi Múzeum új gyűjteményi állandó kiállítása!

 – adott hírt az eseményről a Néprajzi Múzeum a Fcebook-oldalán. 

Mint közölték: az október 11-től látogatható kiállítással „nyolc év megfeszített munkája, szakértő muzeológusok és restaurátorok kitartása” ért célba. Az új kiállításon több mint 3000 négyzetméteren, csaknem 3000 műtárgyat csodálhatnak meg a látogatók. 

Ez a tárlat minden eddiginél nagyobb teret ad a magyar, Kárpát-medencei és nemzetközi gyűjtemény bemutatásának, így a világ különböző kultúrái és hagyományai még közelebb kerülnek hozzánk

– írták. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában