XX. Judgement Day

1 órája

Sztárparádé és három szegedi érem a szkander világkupán

Harminckét érem, köztük huszonöt arany. Elsöprő magyar sikerekkel és három szegedi éremszerzéssel zárult a 20. alkalommal megrendezett Judgement Day szkander világkupa a fóti Phoenix Sportcsarnokban.

Becsei Dávid

Tizennégyen képviselték a szegedi Maláj Team Szkander SE-t a XX. Judgement Day világkupán. Huszonkét ország több, mint száz versenyzője mérte össze az erejét minden idők legjobb magyarországi rendezésű eseményén ebben a sportágban.

Szkander, Judgement Day, világkupa
Ők képviselték a Maláj Team Szkander SE csapatát a XX. Judgement Day világkupa során.

– Mindössze három szegedi szkanderes tudott érmet szerezni, miután egészen brutális mezőny gyűlt össze Fóton – kezdte értékelését a Délmagyarországnak Bauman Ádám, a Maláj Team többszörös bajnoka.

A szegediek közül Fábián Zsolt a felnőtt férfiak -85 kilogrammos kategóriájában jobb kézzel második lett. Szakállas Szilárd a -95 kilogrammosok között ballal bronzérmes lett, míg Varga Géza az U18-as korcsoport -75 kg-os súlycsoportjában bal kézzel bronzéremnek örülhetett. Magyar Vazul éppen csak lecsúszott a dobogóról, jobbal elvesztette a bronzmérkőzést az U23-as korosztály -85 kilogrammos kategóriájában.

Erős mezőny gyűlt össze

– A saját szereplésem miatt vagyok a legcsalódottabb, mivel jó erőben érkeztem a világkupára, de a sorsolás áldozata lettem. A két üzbég sportoló közül akit legyőztem az első meccsemen, ő végül vigaszágon a döntőig menetelt, míg a másiktól kikaptam, így hamar búcsúztam. Elképesztően büszke vagyok a csapatunkra, mert a legtöbben mindössze egy-két éve szkandereznek, nincs mögöttük tíz év múlt a sportágban, mint Fábián, Szakállas vagy éppen mögöttem. Zsolti hetedik lett lett ballal, pedig ő a Judgement Dayen rendre a dobogó környékén szerepel. Ez is mutatja, milyen erős mezőny jött most össze – magyarázta Bauman.

A szkander sztárjai Fóton

A jubileumi világkupa egyébként elhozta a sportág sztárparádéját, hiszen eljött az eseményre a Szkander Világszövetség teljes vezetősége, amelynek elnökségi tagja a Magyar Szkander Szövetség elnöke, Csabai Attila. A tizenkétszeres világbajnok Sasho Andreevvel is találkozhattak Fóton, míg versenyzett és bíráskodott is a világkupán a világ legerősebb női szkanderese, Barbora Bajciova.

Ami pedig a hátralévő menetrendet illeti, az évzáró országos bajnokságot decemberben a friss világbajnok Botta-Dukát Gábor szülővárosában, Besenyszögön rendezik. 2025 áprilisában pedig a magyar bajnokság nemzeti döntőjének házigazdája Szeged és az IH Rendezvényközpont lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában