Idegenben nyert a címvédő

2 órája

Szegedi TE: remek főpróba

A férfi tekecsapat szuperligában idegenbeli párharc várt a bajnoki címvédőre. A Szegedi TE együttese a Balogunyom ellen Répcelakon lépett pályára, és egy érdekes, egyben tanulságos mérkőzésen nyert több mint száz fával 7:1-re.

Mádi József

A Szegedi TE második idegenbeli mérkőzését már megnyerte a szuperliga aktuális idényében. Az első Kaposváron nem sikerült jól, hiszen a rangadó 5:3-as hazai sikert hozott, a következő után azonban már vidáman utazhattak haza a Tisza-partiak a Répcelak otthonába.

Szegedi TE
A Szegedi TE légiósa, Milan Jovetics megszerezte a csapatpontot Répcelakon. Fotó: Török János

Szegedi TE: jól zárult

A Balogunyom átmeneti otthonában, a répcelaki pályán meglepetésre az első két párban a Vas vármegyeiek igencsak tapadtak a szegediekre: Bíró Benjámin 2:2-es szettarány után öt fával legyőzte Karsai Lászlót, míg Somodi Károly izgalmas végjátékban az utolsó szettet megnyerve tudott 2:2-vel, 14 fával diadalmaskodni.

A folytatásban már csak vendégsiker született, az előny folyamatosan nőtt, és ez még akkor igaz, ha Bíró Patrik több szettel, de kevesebb fával hozta a meccsét. Szél Tibor nagyon magabiztos volt, a végén pedig Kiss Norbert és Milan Jovetics is hozta a mérkőzését több mint húsz fás különbséggel.

A Szegedi TE így kiváló főpróbát tartott a következő fontos megmérettetés előtt: a bajnokságban ugyanis szombaton a Zalaegerszeg látogat az újszegedi teke- és bowlingcentrumba. Utána pedig következik a régió bajnokcsapatainak eseménye, október 15-től a csapat világkupa – Zalaegerszegen.

Végeredmény: Balogunyom–Szegedi TE 1:7 (3501:3615)

A párok: Bíró B.–Karsai L. 1:0 (2:2, 594:589), Horváth M.–Somodi K. 0:1 (2:2, 608:622), Virág B.–Szél T. 0:1 (1:3, 536:596), Svajda Z.–Bíró P. 0:1 (1:3, 588:586), Kuslics G.–Kiss N. 0:1 (1:3, 593:618), Szabó A.–M. Jovetics 0:1 (2:2, 582:604). 

A szegedi csapat előző mérkőzéséről itt tudósítottunk és itt harangoztuk be az újabbat.

Az október 15-én kezdődő világkupa csapatai itt láthatók.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában