Pályázni kell

2 órája

Ösztöndíjat nyerhetnek a tehetséges diákok

Százezer forintos ösztöndíjjal támogatják a szegedi középiskolás diákokat. Az ösztöndíjra október 25-ig lehet pályázni.

Jeszenszky Zoltán

Egyszeri, legfeljebb százezer forintos támogatásra pályázhatnak a tanulmányi téren jól teljesítő, művészeti, sport, illetve egyéb társadalmi tevékenységet folytató, szociálisan rászoruló középiskolás diákok. A szegedi önkormányzat és a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémia közös ösztöndíjára azok a megyeszékhelyen bejelentett lakóhellyel rendelkező diákok pályázhatnak, akik helyi középiskolában vagy szakképző iskolában folytatnak tanulmányokat.

szegedi önkormányzat, polgármesteri hivatal, SZTE Junior Akadémia, ösztöndíj, pályázat, tehetséges középiskolás diákok
Október 25-ig pályázhatnak ösztöndíjra a tehetséges szegedi középiskolás diákok.
Fotó: Sándor Judit

Az ösztöndíj további feltételei

További feltétel, hogy a pályázó előző tanév végi tanulmányi eredménye szakképző intézménybe járó tanuló esetén legalább a 3,50, gimnáziumba járó tanuló esetén legalább a 4,00 átlagot elérje, valamint a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori bruttó minimálbér nyolcvan százalékát. Túljelentkezés esetén előnyt jelenthet, ha a pályázó nemzetközi vagy országos versenyen az első húszban, vármegyei versenyen az első ötben, városi versenyen a dobogón végzett, a sportban vagy valamilyen művészeti ágban kimagasló tehetséget mutat, vagy speciális segítő munkát végez tanulótársai érdekében. 

Postázni kell a pályázatot

Az ösztöndíjas diák – amennyiben az SZTE Junior Akadémia partneri programjában résztvevő iskola tanulója – egy száz órás emelt szintű érettségi tanfolyamot is elvégezhet a következő tanévben. A pályázati adatlap a szegedvaros.hu oldalról tölthető le, A pályázatokat október 25-ig kell postán elküldeni a polgármesteri hivatal kulturális osztályára. A borítékra rá kell írni: Esélyt a középiskolás tehetségnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában