Labdarúgó NB II.

2 órája

Csak a siker számít a szurkolóknak

Jön a délvidéki derbi. A labdarúgó NB II.-ben vasárnap 17 órától a Szeged-Csanád GA és a Békéscsaba találkozik a Szent Gellért Fórumban. A meccs fontosságával mindkét fél tisztában van.

Mádi József

A szurkolóknak ez az egyik MECCS a bajnokságban. Másokkal szemben mindegy, mi az eredmény, de a Békéscsabát és a Vasast le kell győzni, nincs mese – vallják a drukkerek. A Szeged-Csanád GA ennek szellemében készül a találkozóra, amely vasárnap 17 órakor lesz a Szent Gellért Fórumban. 

Szeged-Csanád GA
A Szeged-Csanád GA csapatmenedzsere, Germán Tamás szerzett már győztes gólt egy délvidéki derbin. Fotó: Török János

Szeged-Csanád GA: győzni kell

A Szeged-Csanád GA a legutóbbi fordulóban nem kapott ki, de nem is nyert a Szentlőrinc otthonában, a gól nélküli döntetlen idegenben a tabella élmezőnyében található csapat otthonában nem rossz eredmény, de ahhoz kevés volt, hogy a szegediek előre tudjanak lépni.

Ami a múltat illeti, a Szeged-Csanád GA eddig 17 NB II.-es mérkőzésen találkozott a Békéscsabával, és az összegzés elég szomorú: két szegedi siker és hét döntetlen mellett nyolc csabai győzelem áll. A két klub összecsapásai közül a legutóbbi kettő még a 2022–2023-as idényben döntetlennel végződött (1–1 Csabán, 3–3 Szegeden), míg a Tisza-partiak legutoljára 2021. augusztus 1-jén verték meg a viharsarkiakat Germán Tamás 11-esből elért találatával.

– Mindig jó visszaemlékezni a győzelmekre, főleg a derbin aratott sikerekre. Nagyon jó hangulatú, parázs mérkőzés volt. Egy tipikus rangadó a két fellegvár között, amelyet utólag visszagondolva megérdemelten nyertünk meg. A héten már sok játékos érdeklődött a derbivel kapcsolatban. Leginkább arra kíváncsiak, hogy milyen lesz a hangulat és mekkora presztízzsel bír egy ilyen rangadó. Készülünk erre fejben is. A srácok abszolút átérzik, milyen jelentőséggel bír ez a mérkőzés. Tudjuk, hogy csak a győzelem elfogadható a szurkolóinknak, ebben a szellemben készülünk – nyilatkozta Germán Tamás csapatmenedzser a klub hivatalos médiafelületén. 

A mérkőzésre a jegyértékesítés szerdán indul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában