Interjú

2 órája

Mario Sostaric: nem volt kérdés, hogy maradok Szegeden

Nem volt kérdés, hogy marad. Mario Sostaric 2028. június 30-ig meghosszabbította 2025 nyarán lejáró szerződését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatával. A 31 éves horvát válogatott jobbszélsővel a Pick Aréna lelátóján beszélgettünk a bejelentés kapcsán. Szóba került a döntése, a célok, a csapat új játékfelfogása és a szerdai esti Bajnokok Ligája-mérkőzés is az Aalborg ellen.

Becsei Dávid

Mario Sostaric négy Bajnokok Ligája-mérkőzésen 32 gólt lőtt idén eddig.

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport

– Mennyit gondolkodtál azon, hogy meghosszabbítod a szerződésedet a Pick Szeged csapatával? – tettük fel a kérdést a jobbszélsőnek. Mario Sostaric 2016 nyarán a szlovén Gorenje Velenjéből érkezett Szegedre.

Mario Sostaric, Pick Szeged, Miguel Martins, Bajnokok Ligája
Mario Sostaric élvezi a játékot a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában.
Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport

– Nem igazán volt kérdés, hogy meghosszabbítom-e a szerződést a csapattal. A kézilabdás karrierem jelentős részét itt töltöttem, jól érzem magam a városban és a csapatban, ahogyan a családom is boldog itt. Szeged az én kézilabdás otthonom, büszke vagyok rá, hogy ennek a klubnak a tagja vagyok, élvezem a szurkolók szeretetét is. Ilyen körülmények között könnyű volt eldöntenem, hogy új szerződést írok alá. Azon leszek, hogy továbbra is a legjobb teljesítményemet nyújtsam és sok boldog pillanatot okozzak a csapattal együtt a szurkolóinknak.

– Gondoltad volna 2016-ban, amikor megérkeztél Szegedre, hogy 2028-ig itt leszel biztosan?

– Őszintén szólva, nem gondoltam rá, de bíztam benne, hogy sikeres pályafutásom lesz itt. Megtiszteltetés számomra, hogy ilyen régóta számítanak rám ennél a klubnál. Mindennap szeretnék abból a rengeteg jóból visszaadni, amit én kapok itt. Mindezek után kötelességemnek érzem, hogy minden edzésen és mérkőzésen a legjobbamat nyújtsam.

– Sok csapat érdeklődött irántad?

– Számomra ez egy tiszta szituáció volt, itt akartam folytatni a pályafutásom. Volt több megkeresésem is, de először a szegedi vezetőkkel szerettem volna beszélni. Ők is biztosítottak róla, hogy számítanak rám, így nem volt kérdés, hogy szerződést hosszabbítunk.

– Hosszabb ideje remek formában kézilabdázol. Az elmúlt idényben nyolcvannyolc gólt lőttél a Bajnokok Ligájában, idén pedig négy meccs után már harminckettőnél tartasz. Jobban élvezed a játékot, mint korábban?

– Az én teljesítményem azért nagyban függ a jobbátlövőktől is, hogy mennyi labdát kapok a szélen. A skandináv stílus, amit Michael Apelgren hozott el Szegedre a sok lerohanással, természetesen kedvező nekem. Bíznak bennem a többiek, sok labdát kapok, amit természetesen nagyon élvezek. De az egész csapat élvezi ezt az újfajta stílust, Micke (Michael Apelgren – a szerk.) rengeteg új impulzust ad, aminek köszönhetően remek formában játszunk jelenleg. Jó úton járunk a céljaink felé, de ehhez arra is szükségünk lesz, hogy mindenki egészséges maradjon.

Mario Sostaric szerint sokra hivatott a Pick Szeged

– Milyen szezonnal lennél elégedett? Gondolom azzal nem járok messze a valóságtól, ha egy olyannal, aminek a végén magyar bajnok és kupagyőztes lenne az OTP Bank-Pick Szeged, valamint utazhatna a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjébe.

– Erősen hiszek abban, hogy nagy dolgot vihetünk végbe idén, de nyugodtnak kell maradnunk és mindig a következő fontos feladatra koncentrálni. Nem akarok még arról beszélni, mit érhetünk el, de sokra hivatottak vagyunk a klubban folyó jó munka miatt. Gondolok itt a mindennapi edzésekre, az eredményekre és a szerződéskötésekre is.

– Szerdán 18.45-től a dániai Aalborgban léptek pályára. Immár az ellenfelet erősíti Miguel Martins, aki 2021 és 2024 között Szegeden kézilabdázott. Beszéltél vele a napokban?

– Persze, nagy barátja lett a szlovén Aleks Vlah Aalborgban, akivel én is barátságot ápolok. Küldtek videót, Miguel jól érzi magát a dán csapatban. Biztosan nagyon motiváltan játszik majd ellenünk, de mi is meg akarjuk neki mutatni, hogy milyen az újjáalakult Szeged és el szeretnénk hozni tőlük a két pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában