Sok egyetemistát vonzott az SZTE Állásbörze – galériával, videóval

Kedden rendezte meg a Szegedi Tudományegyetem a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fórumát. Az SZTE Állásbörze ismét hallgatók sokaságát vonzotta.

Koós Kata

Negyven vállalat mutatkozott be az SZTE Állásbörze standjainál kedden, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Helyi, regionális és országos cégek, kis- és középvállalkozások, valamint multinacionális cégek egyaránt kitelepültek. A Szegedi Tudományegyetem állásbörzéje a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma, ahol alkalom nyílik a kapcsolatteremtésre, a személyes kommunikációra a résztvevő cégek és a hallgatók között. Magyar és külföldi hallgatók egyaránt szép számmal látogattak el a börzére. 

TIK, SZTE, Állásbörze, tömeg
 Negyven cég települt ki az SZTE Állásbörzére. Fotó: Török János

SZTE Állásbörze: ajándékokat is kínáltak

A cégek idén is rengeteg repiajándékot kínáltak az álláslehetőségek iránt érdeklődő hallgatóknak. Szerencsekerék-pörgetések után tollak, kulacsok, kulcstartók, sapkák, esőkabátok sokasága talált gazdára, de volt stand, ahol gumikacsát osztottak. 

Rákóczi János negyedéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgató egy Re-poharat pörgetett ki. Lapunknak elmondta, jelenleg a Mercedesnél van szakmai gyakorlaton. Az SZTE Állásbörzére azért látogatott el, mert fel akarta mérni, hogy milyen egyéb lehetőségek állnak majd rendelkezésére, miután hamarosan frissdiplomásként kilép a munka világába. 

– Jó, ha az ember tisztában van a lehetőségeivel. Számomra a két legfontosabb tényező egy munkahely esetében, hogy tudjam használni a német nyelvet, a másik pedig a rugalmasság, hogy legyen lehetőség home office-ra. Illetve, ami szintén fontos, hogy legyen lehetőség a fejlődésre akár továbbképzések formájában – mondta el. 

Emberek a nagyvállalatok mögött 

Göröncséri Csenge a pedagógusképző karon tanul közösségszervező szakon, csaknem egy éve immár a Continental Magyarországnál tölti gyakorlatát. Azért vett részt az SZTE Állásbörzén, hogy bemutassa az érdeklődőknek a Continental gyakornoki programját. 

– A cég nagyon bevonja a gyakornokokat. Én HR-gyakornok vagyok, de már az új munkavállalók interjúztatásával foglalkozom. Tömlőkkel és ipari hevederekkel foglalkozunk, úgyogy elég műszaki a cég működése, főleg mérnökökkel, informatikusokkal, beszerzőkkel dolgozunk. A gyakornokok duális és kooperatív képzés keretében is tudnak csatlakozni hozzánk – mondta el, majd hangsúlyozta, hogy ha valaki bátor, mer kérdezni, akkor számára kiváló lehetőség az állásbörze az információszerzésre.

–E-mailen keresztül is szívesen válaszolunk, de itt, szemtől szemben mélyebb betekintést kaphatnak arról, hogy milyen a cég mentalitása. Egy pályakezdő számára ijesztő lehet egy-egy nagy cég, de itt megláthatja, hogy tényleg emberek vannak a vállalatok mögött – fogalmazott. 

Színkódokkal segítették a hallgatókat 

A hallgatók a könnyebb eligazodás érdekében szakterületüknek megfelelő színkóddal ellátott karszalagot kaptak. Az informatikusnak készülők például kéket, a mérnöki szakosok zöldet, a jogi képzésben tanulók aranyat, a természettudományi szakosok ezüstöt. Így célirányosan tudtak az adott színkódokkal ellátott standoknál érdeklődni. 

Az SZTE Állásbörzével párhuzamosan munkaerő-piaci előadások zajlottak, és személyre szabott tanácsadásokon is részt vehettek a hallgatók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában