Már nem él a fia

2 órája

Tragédia érte a szegedi édesanyát

Csak a holttestét találták meg a 2015-ben eltűnt Benkő Adriánnak. Az édesanyját komoly tragédia érte, mostanáig bizakodott, hogy élve kapja vissza gyermekét.

Suki Zoltán

Évekig élt a remény Molnárné Benkő Margitban, hogy az eltűnt fiát élve találják meg a rendőrök. Benkő Adrián eltűnésének aktáját tavaly decemberben porolták le, ám sajnos fájdalmas hírt kapott a szegedi édesanya. Az asszony a Borsnak nyilatkozott, és azt mondta, tragédia történt, minden reménye elszállt, miután a hatóságok közölték a családdal, hogy Benkő Adrián sajnos elhunyt.  Benkő Margit fiát egy sírba temetve találták meg. 

tragédia, édesanya, elhunyt,eltűnt Szeged
Benkő Adrián sosem tért haza. 

Tragédia, ami történt 

A lap korábban megírta, hogy Adrián minden holmiját, a ruháit és a pénzét is hátrahagyta, amikor 2015. április 26-án, egy átbulizott éjszaka után elindult otthonról. Benkő Adrián egy rejtélyes alakkal találkozott, majd nyomtalanul eltűnt.

Egy egyetemi buliba ment el a barátaival azon a szombaton, majd onnan a Jatéba, egy másik egyetemi szórakozóhelyre. Hazajött, aludt, aztán másnap délben elment itthonról. Azt mondta, egy barátjával találkozik, de nem mondta, kivel. Miután eltűnt, a rendőrség az Ortutay utcáig tudta bemérni a telefonját. Ki volt kapcsolva

 – mesélte korábban Margit.

Semmi nyoma sem volt

A fiáért egész Szeged megmozdult, hogy megtalálják. Kilenc évig nem lelte senki nyomát, mígnem a szegedi nyomozók tavaly decemberben leporolták Adrián aktáját és DNS-mintát vettek Margittól. A rendőrség ugyanis irányt váltott a nyomozás során: a korábban holttan talált, majd eltemetett azonosítatlan személyek között kutattak a férfi földi maradványai után.

Az asszony október elején tudta meg, hogy fiát a DNS-teszt alapján beazonosították. A fia sajnos már nem él, sosem fog hazamenni. Az eltűnéskor a Délmagyarország azt írta, hogy a 185 centiméter magas, sportos testalkatú férfi eltűnésekor farmer nadrágot, sportcipőt, inget viselt. 

Sosem faggattuk a magánéletéről, nagyon jó fiúnak tartjuk. Nem beteg, meg tudja magát védeni. Kerestük a barátainál, de sehol sem találtuk. Az utca mellett a Facebookon is keressük, miután végigjártuk az egészségügyi intézményeket 

– mondta Molnárné Benkő Margit. A fiú édesanyja akkor még remélte, hogy hamarosan előkerül a 24 éves gyereke. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában