Férfi kézilabda

Tegnap, 11:59

Pick Szeged: Michael Apelgren péntekig nem tart edzést

Rápihenhetnek a folytatásra. Rendkívül elégedett Michael Apelgren vezetőedző a Pick Szeged kézilabdázóinak eddigi teljesítményével, így négy napra felmentést adott nekik az edzések alól. Pénteken találkozik ismét a keret, jövő szerdán pedig fontos BL-meccset játszanak Zágrábban.

Becsei Dávid

Michael Apelgren elégedett az eddig elvégzett munkával és a csapat teljesítményével.

Fotó: Karnok Csaba

A meccsmentes napoknak köszönhetően négy napra kiürült a Pick Aréna. Michael Apelgren vezetőedző elégedett a Pick Szeged kézilabdázóinak eddigi teljesítményével. A vasárnap este Budakalászon 37–27-re megnyert bajnokit követően, az első zsúfolt időszak után négy nap pihenőt kaptak a játékosok. Huszonkilenc nap alatt kilenc tétmérkőzést játszottak le. A bajnokságban mind a hatot megnyerték, többek mellett egy rangadót hazai környezetben a MOL Tatabánya KC ellen, míg a Bajnokok Ligájában a német bajnok Magdeburgot és a francia bajnoki ezüstérmes Nantes-ot is két vállra fektették, míg a címvédő Barcelonával szemben kilencgólos hátrányt ledolgozva szenvedtek egygólos vereséget.

Michael Apelgren, Pick Szeged, Bajnokok Ligája
Gleb Kalarasék kedvelik Michael Apelgren újítását, négy napra kiszakadhatnak a mindennapokból. 
Fotó: Török János

A négynapos szabadságnak köszönhetően több külföldi játékos is hazautazott feltöltődni. Pénteken reggel viszont már erőnléti edzésre hivatalosak, délután pedig labdás tréninget tart a keretnek a Michael Apelgren, Jonas Källman, Kárpáti Krisztián alkotta szakmai stáb. Természetesen az ezt megelőző négy nap sem a totális leállásról szól Bodó Richárdéknál, mindenki egyéni program szerint mozog.

Michael Apelgren: gördülékenyen megy minden

Apelgren az MTI érdeklődésére úgy fogalmazott, a Magdeburg és a Nantes elleni siker egy jó alap ahhoz, hogy merjenek nagyot álmodni a szezon célkitűzéseit tekintve. Úgy érzi, csapatként működve bárhova odaérhetnek, mert ehhez minden adott. Kiemelte, ebben a győzelmekkel színesített időszakban könnyű megkedvelni a játékosait, a napos oldalon vannak és minden gördülékenyen megy. Elárulta, kíváncsian várja, hogy milyen lesz a csapata reakciója egy nehezebb időszakra, de azt hangsúlyozta, az eddigi teljesítménnyel rendkívül elégedett.

Tehetségek összetartáson

Mindenki viszont nem pihenhet, ugyanis Chema Rodríguez szövetségi kapitány azokat a tehetséges fiatalokat hívta meg a válogatott hétre, akik tagjai voltak a 2023-ban junior világbajnoki ezüstérmes vagy az idei ifjúsági Európa-bajnoki bronzérmes együttesnek. Részt vesz az összetartáson Szegedről Szilágyi Benjámin, valamint az akadémista Balogh Ádám, Balogh Dániel és Németh Bulcsú.

Következő feladatok

Legközelebb jövő szerdán 18.45-től vár mérkőzés az OTP Bank-Pick Szegedre. A Bajnokok Ligája következő fordulójában a Zagreb vendégei lesznek Bánhidiék,, majd október 16-án a dániai Aalborgba utaznak. A Pick Arénában legközelebb október 24-én a norvég Kolstadot fogadják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában