A három szegedi közül Suba és Boldizsár is két számban középfutamozik Párizsban

2024.09.06. 14:00

Varga Katalin már döntős

Megkezdődtek Párizsban a paralimpián a kajak-kenusok események, amelyekben mindhárom MVM Szegedi VE-versenyző érdekelt volt.

Mádi József

A szegedi Varga Katalin brit riválist győzött le és lett első az előfutamban, amely egyből döntőt ért.

Fotó: MKKSZ

Mozgalmas napja volt az MVM Szegedi VE versenyzőinek a paralimpia kajak-kenus futamaiban, hiszen mindhárman vízre szálltak, sőt ketten két számban is érdekeltek voltak.

A trióból Suba Róbert volt a legfrissebb, aki először KL1 200 méteren előfutamozott.  A Tisza-parti klub versenyzője az itt elért második helyezésével középfutamba jutott, amelyet szombat 10 órától rendeznek.

Őt a szegedi egyesületből Boldizsár Dalma követte, aki VL2 200 méteren debütált a paralimpián, és hatodik helyezésével középfutamba jutott, ezt szombat 10.28-től tartják. 

Boldizsárnak nem volt sok ideje kipihenni magát, hiszen a kenuban teljesített eredmény után bő egy órával következett a KL2 200 méteres száma, itt az ötödik helyével szintén középfutamba jutott, ezt pedig vasárnap 10.14-től tartják.

A harmadik szegedi, Varga Katalin gyönyörű futamgyőzelmével egyből döntőbe jutott, ráadásul a szegedi világbajnokság után ismét a brit Emma Wiggs előtt végzett, amely jó előjel a finálé (vasárnap 10.14) előtt.

– Nagyon bíztam abban, hogy összejön a futamgyőzelem és egyből a döntőbe jutok, hogy ne kelljen a finálé napján, előtte egy bő órával a középfutamban is indulni. Erre edzettünk, erre készültünk, ez a futam pedig a pálya felmérésére tökéletes volt. Azt csináltam, amit megbeszéltünk, de azért egy picit mégis kellett volna változtatni a szél állása miatt az utolsó ötven méteren. Szombaton edzünk egyet, rövideket mozgunk, átnézzük a hajó beállításait. Fél napokat tudok így is pihenni, azaz mindent próbálunk optimálisan csinálni. Ismerős a pálya, a harmadik paralimpiámon járok, azaz még nem igazán járt át az esemény hangulata, de vasárnapra megérkezik majd. A versenyt feladatnak élem meg, befelé figyelek, hogy jól teljesítsek és jó pályát menjek – nyilatkozta Varga Katalin a magyar szövetségnek. 

Ezek után jöhetett a duplázás Subának is, aki egy nagyon erős mezőnyben a harmadik helyezésével középfutamba (vasárnap 10.28) jutott VL2 200 méteren is.

Rajtuk kívül a címvédő Kiss Péter Pál magabiztos futamgyőzelmével egyből döntőbe jutott KL1 200 méteren, Kiss Tibor az előfutamban teljesített negyedik helyével középfutamozik KL2 200 méteren, míg Molnár Nikoletta a középfutamba jutott az előfutam negyedik helyezésével KL3 200 méteren.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában