Helyi sport

2024.09.11. 09:00

SZTE-Szedeák: jön az előszezon utolsó hazai edzőmeccse

Ma 17 órától utoljára játszik az újszegedi sportcsarnokban a csapat, mielőtt elkezdődik a bajnokság. Az SZTE-Szedeák a Debrecent fogadja ma, a szurkolók ingyen tekinthetik meg a meccset.

Cseh Botondék a felkészülés utolsó meccsét játsszák a szegedi közönség előtt.

Fotó: Gémes Sándor

A bajnoki rajt előtt utoljára lép pályára az újszegedi sportcsarnokban az SZTE-Szedeák. Simáni Árpád tanítványai azzal a Debrecennel játszanak 17 órától hazai pályán, amellyel egy hete is megmérkőztek, akkor a DEAC nyerte a két együttes felkészülési mérkőzését. A Szedeák szombaton Kecskeméten folytatta a felkészülést, és győzelemmel tért onnan haza, míg a korábbi szegedi edző, Andjelko Mandics által vezetett hajdúságiak a négycsapatos Sitku Ernő emléktornán vettek részt, ahol a harmadik helyen zártak, miután a Paks ellen vereséget szenvedtek, míg a harmadik helyért zajló találkozón legyőzték a Nyíregyházát.  

SZTE-Szedeák felkészülés
Az SZTE-Szedeák legközelebb október harmadikán játszik majd hazai környezetben - akkor már bajnokit.
Fotó: Gémes Sándor

A Szedeák immáron teljes kerettel készülhet, miután a múlt hét folyamán két amerikai légiós, a center Alan Herndon, valamint Jay Heath is megérkezett Szegedre - utóbbi játékos 17 ponttal mutatkozott be a Kecskemét elleni edzőmeccsen.

Várjuk már, hogy a saját szurkolóink előtt tudjunk játszani. Azt gondolom, a védekezésünk rendben volt Debrecenben, a támadójátékban kell előrelépnünk. Azóta jöttek új szettek, új játékosok. Pontosítanunk kell a tranzíciós játékunkat, és koncentráltabban kell játszanunk. Eddig nagyjából a védekezésen volt a hangsúly, most már a támadáson kell dolgoznunk – mondta a meccs előtt Balogh Szilárd, a Szedeák csapatkapitánya a klub közösségi oldalán.

A ma 17 órakor kezdődő edzőmérkőzést a szurkolók ingyen tekinthetik meg az újszegedi sportcsarnokban.

Kaposvári tornán szerepel az SZTE-Szedeák hétvégén

Ami a folytatást illeti, ismertté vált a kaposvári Orosz László emléktorna programja is. A pénteken és szombaton esedékes, négycsapatos torna elődöntőjében pénteken 15 órától NKA Universitas Pécs–MAFC mérkőzést rendeznek, majd 18 órától a Szedeák a házigazda somogyiakkal találkozik. A helyosztókat másnap rendezik, szombaton 14 órától lesz a bronzmeccs, míg 17 órától a döntő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában