Változások a keretben

2024.09.17. 15:00

Elődöntő a szegedi jégkorongcsapat célja az új szezonban

Új edzővel, valamint megerősített kerettel várja a 2024–25-ös szezont a Goodwill Pharma Szeged férfi jégkorongcsapata. A gárda a tízcsapatos Andersen Ligában indul idén is, ahol minimum a legjobb négy közé szeretne kerülni, így a tavalyi év után mindenképpen ismét tagja lenne az elődöntő mezőnyének.

Vajgely Pál

Az előző kiírásban negyedik helyen végeztek a szegediek.

Fotó: Karnok Csaba

Tavaly a negyedik helyen végzett a jégkorong Andersen Ligában a Goodwill Pharma Szeged csapata, az elődöntő során a későbbi győztes Győr, majd a bronzéremért zajló csatában a Ferencváros bizonyult jobbnak. A Tisza-partiak idén kilenc riválissal küzdenek majd a bajnokság során, az alapszakaszt követően pedig az első nyolc csapat folytathatja a rájátszásban. Ami biztos, hogy a szegedieknél új igazolásként játszik majd Harmati Kristóf, Alexander Gusarov és Leonid Petrov. A fehérvári akadémiáról visszatért a klub saját nevelésű játékosa, Szabó Marcell, Diósgyőrből tért haza Pallós Bertalan, míg a szegediekhez csatlakozott Kurián Soma. 

jégkorong, elődöntő, Goodwill Pharma Szeged
Tavaly a Győr ellen játszott az elődöntő során a szegedi csapat.
Fotó: Török János

Mint azt Pápai Miklós, a klub szakosztály-igazgatója elmondta, a csapat vezetőedzői posztján is váltás történt, Pék György helyett Dósa Dávid vezeti majd a csapatot, akinek a munkáját Hegyi Ádám és Lengyel Levente segíti majd. Pápai Miklós hozzátette, a tavalyi csapatból Artem Biakin és Ilia Kambulov az új szezonban a Szegedben játszik, míg Daniil Liutov-val még tárgyalási szakaszban járnak. A klubban a tavalyi csapathoz képest több légiós szerepelhet, érkezhet egy fehérorosz-lengyel, egy amerikai, valamint egy orosz-német kettős állampolgárságú játékos is, így a tervek szerint hat-hét légiós lehet a szegedi keretben.

Idén is az elődöntőt tűzték ki

A céljaink nem változtak, szeretnénk bejutni a rájátszásba, és ha már tavaly összejött az elődöntő, ezúttal sem adnánk alább. Ehhez az kell, hogy az alapszakaszt a legjobb négyben zárjuk, előnyös helyzetbe hozva magunkat. Tavaly kicsi hiányzott, hogy a mi nyakunkba akasszák a bronzérmet, de ez kellő motivációt jelent az előttünk álló idényre. Ami a szurkolóinkat illeti, úgy hiszem, az előző szezonban megajándékoztuk őket néhány felejthetetlen élménnyel, most is ez a tervünk. Számítunk rájuk, kell a biztatásuk. Külön készülünk az egyetemistáknak, szeretnénk az egyetemi szektort megerősíteni, a létszámukat megnövelni. A támogatóinkra, kiemelten említve a névadó szponzor Goodwill Pharmát, ezúttal is támaszkodhatunk, de van remény új cégek csatlakozására is – tette hozzá Pápai Miklós.

Az új szezon első mérkőzését október 5-én, szombaton játssza majd a szegedi csapat, amikor is a tavalyi bajnok Győr érkezik a szegedi műjégpályára. Az Andersen Liga alapszakasza február 22-én ér véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában