Ebzárlat és legelési tilalom

2024.09.17. 14:14

Októbertől ismét vakcinázzák a rókákat

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni immunizálása.

Delmagyar.hu

Az idei év őszén is folytatódik a rókák veszettség elleni immunizálása, valamint ezzel párhuzamosan az ebzárlat és a legeltetési tilalom bevezetése sem marad el az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás október 5-étől veszi kezdetét Magyarország déli és keleti vármegyéiben. Az immunizálás során kisrepülőgépek segítségével juttatják ki a mintegy 670 ezer  vakcinatartalmú csalétket az érintett több mint 27 ezer négyzetkilométernyi területre.

vakcina, róka, ebzárlat
Folytatódik a rókák veszettség elleni immunizálása. Fotó: Illusztráció / Shuttertsock
Fotó: Illusztráció / Shuttertsock

Az egyes területekre vonatkozó időpontokról az illetékes járási állategészségügyi hivatal és a települési önkormányzat értesíti a lakosságot. A külterületeken plakátokkal figyelmeztetik a kirándulókat.

A veszettséget főként a vörös róka terjeszti és egyaránt veszélyes a vadon élő és a házi emlősállatokra, valamint az emberre is. Emiatt a kutyák veszettség elleni védőoltása kötelező, a macskáknak pedig ajánlott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában