Nem bírja

2024.09.17. 15:00

Rendszeresen elromlik Sándorfalva egyetlen üvegvisszaváltó automatája

Több mint 8 ezer lakosra mindössze egyetlen üvegvisszaváltó automata jut Sándorfalván és az is rendszeresen elromlik. A lakók nem értik, hogy működhet így a rendszer, a MOHU nem válaszolt kérdéseinkre.

Timár Kriszta

Január elsején indult el hazánkban a kötelező üvegvisszaváltási rendszer, az igazi nagyüzem azonban nyáron kezdődött, júliusban ugyanis lejárt a türelmi idő. Azóta csak visszaváltós PET palackok vannak forgalomban, vagyis aki nem szeretné, hogy álljon a pénze a betétdíjban, annak érdeke, hogy minél hamarabb visszavigye az üres flakonokat egy RE Pontra. 

Repont, automata, üvegvisszaváltás
Amikor éppen jó az automata, mindig hatalmas sor kígyózik előtte. Fotó: Török János

Sándorfalván mindössze egy ilyen üzemel, a Coop üzletnél. A több mint 8 ezer fős település számára ez meglehetősen kevésnek bizonyul. Általában hatalmas sor kígyózik előtte, ennek azonban szinte már örülnek a lakosok, hiszen azt jelenti, hogy működik. Rengetegszer ugyanis elromlik, ez pedig rengeteg bosszúságot okoz. 

– Vajon még hányszor kell ki és bepakolnom a flakonjaimat (mivel az enyémek mert megvettem muszájból) abban a reményben, hogy ha visszaviszem, kifizetik a befektetésem? Lassan kicsi lesz a csomagtér, hogy egyszerre beférjen az összes 

– dühöngött egy sándorfalvi a település közösségi oldalán. A témában található többi poszt már praktikusan arról szól, hogy mikor nem érdemes az automatához menni, mert megint rossz: ilyet átlagosan másfél hetente olvasni a helyi közösség csoportjában, ahol azt sem értik, hogy lehet ilyen gyakran rossz az automata, amikor a szegedi visszaváltó pontokon nem lehet ilyet tapasztalni.

Kérdéseinket három hete küldtük el a MOHU sajtókommunikációjával foglalkozó illetékesnek. Arra voltunk kíváncsiak, van-e esély arra, hogy egynél több automata létesül a településen, illetve azt is megkérdeztük, hogy országos szinten mennyire gyakoriak az automata elromlások és ezeket a hibákat milyen gyorsan tudják orvosolni. Megkeresésünkre nem érkezett válasz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában