Férfi kézilabda NB I.

2024.09.14. 06:00

Pick Szeged: Barcelona előtt Dabasra utaznak

A Magdeburg elleni csütörtök esti csodálatos BL-sikert követően ma már bajnokit játszanak Bodó Richárdék. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata 18 órától a Dabas KC vendége lesz a második forduló mérkőzésén.

Becsei Dávid

Lazar Kukics jól szervezte a Pick Szeged támadásait a Magdeburg ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Nem meglepetés, hogy tizenhat parádés védésének köszönhetően Mikler Rolandot választotta meg az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a BL első fordulójában a legjobb kapusnak. A jobbszélsőt is a Pick Szeged adja a hétgólos Mario Sostaric személyében, míg a jobbátlövő a Füchse Berlint 32–31-re legyőző Veszprém francia klasszisa, Nedim Remili.

Óriási öröm szabadult fel a Pick Szeged kézilabdázóiban a Magdeburg elleni győzelem után.
Óriási öröm szabadult fel a Pick Szeged kézilabdázóiban a Magdeburg elleni győzelem után.
Fotó: Karnok Csaba

Három bajnokit és egy nemzetközi találkozót már lejátszott, de még öt meccs vár az OTP Bank-Pick Szegedre szeptemberben. A kettős terhelésnek köszönhetően nem csoda tehát a csütörtök-szombat ritmusú, kettős terhelés. A 2023-as Bajnokok Ligája-győztes Magdeburg ellen 31–29-es győzelemmel kezdett az elit sorozatban a Szeged, jövő csütörtökön pedig a 2024-es aranyérmes Barcelona otthonában lép pályára. A két BL-találkozó között viszont ma este Dabason lép pályára az ötszörös magyar bajnok.

A Pick Szeged három korábbi játékosa a Dabasban

Nyolcadik idényét kezdte meg a Veszprém ellen az elmúlt hétvégén a férfi kézilabda NB I.-ben a Dabas KC. A Pest vármegyei alakulatot három olyan játékos is erősíti, akik korábban magukra húzhatták a Pick-mezt. A kapus Nagy Tibor, a jobbszélső Tisza Levente, valamint a jobbátlövő Fekete Bálint. A szezonnyitón a címvédő Veszprém otthonában 42–28-as vereséget szenvedtek a dabasiak, akik kisebb sérülés miatt több játékosukra sem számíthattak, de a mai meccsen már valószínűleg teljes kerettel szerepelnek.

Nem volt nagy játékosmozgás az előző idényt a 9. helyen záró dabasiaknál. Tavaszi kölcsönből visszatért Zágrábból a horvát klasszis, Zlatko Horvat, valamint Ceglédről szerződtették a balszélső Ág Bálintot, miután erről a posztról Laurinyecz Balázs az újonc Győrhöz távozott. A vezetőedző továbbra is Tomori Győző.

A Dabas–OTP Bank-Pick Szeged mérkőzést az MKSZ élőben közvetíti a hivatalos YouTube-csatornáján.

Az OTP Bank-Pick Szeged–Magdeburg összefoglalója:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában