Ilyen is van

Tegnap, 8:28

Pozitív pletyka az iskolában

Ezeknek a híreknek biztosan örül majd mindenki.

Arany T. János

Pozitív pletyka doboz feliratú papírláda áll az egyik lépcsőfordulóban a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégiumban. Ennek az a lényege, amint azt a felirat is sejteti, hogy szépet írjanak egymásról a diákok. „Vegyél egy lapot, ragadd meg a tollat és írj valakinek névtelenül (vagy névvel) olyan pozitív dolgokat, amik igazak rá. Legyünk jó fejek egymással. A papírt hajtsd félbe, és a külső felére írd rá az üzenet címzettjének a nevét és osztályát, hogy eljuttathassuk hozzá” – olvasható a dobozon.

Doboz, pozitív, pletyka, Mórahalom
Így is lehet. Szépeket írhatnak egymásról a mórahalmi Tóth János szakképző iskola diákjai. Fotó: Török János

Az üzeneteket az iskolapszichológus és a diákönkormányzat elnöke kézbesítés előtt a biztonság kedvéért átnézik, hogy biztosan csak pozitív üzenetek legyenek továbbítva. A tartalmát és a szerző nevét viszont nem adják tovább senkinek. Az üzeneteket péntekenként osztják ki az iskolában.

A pletyka, mint tudjuk, a közösségekben előforduló, a kommunikáció útján emberi kapcsolathálózatban terjedő, átalakuló, formálódó, nem nyilvános információ. A pletyka lehet szép is: a Közönséges pletyka (Tradescantia fluminensis) például ideális szobanövény, jó dekorációs célt szolgál, hiszen messzire lecsüngenek a hajtásai. Ha minimális igényeit kielégítjük, akkor sorra hozza kis fehér virágait is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában