Érem a cél az Eb-n

9 órája

Mocsári Bence újra Franciaországban versenyez

Három héttel a párizsi paralimpiát követően már Európa-bajnokságot rendeznek. Mocsári Bence vasárnap áll rajthoz a franciaországi Vichyben esedékes paratriatlon Eb-n.

Vajgely Pál

Mocsári Bencére húsz nap elteltével újabb nemzetközi verseny vár.

Fotó: Szabó Miklós

Mindössze húsz nappal a paralimpiai ötödik helyet követően máris újabb nemzetközi versenyen szerepel Mocsári Bence. A makói paratriatlonista vasárnap ugyanis a franciaországi Vichyben versenyez majd az Európa-bajnokságon.

Mocsári Bence, paratriatlon
Szeptember elején történelmi eredményt ért el Mocsári Bence Párizsban.
Fotó: Szabó Miklós

Nem csak egy Eb, hanem egy világbajnokság is hátra van még az évből. Nem egyszerű fenntartani a formát, mert nem lehet fellélegezni a paralimpiát követően. Szerencsésnek tartom magam, mert volt három nap pihenőm, de ezt követően vissza kellett állnom azokba a dolgos munkanapokba, amelyek a paralimpiát is megelőzték – mondta lapunknak Mocsári Bence.

Mocsári Bence célja az éremszerzés

Szeptember másodikán a magyar triatlonsport legjobb eredményét elérve ötödik helyen zárt Párizsban Mocsári Bence, most pedig éremszerzés a célja a vasárnapi Eb-versenyen.

Párizshoz hasonlóan itt is egy folyóban lesz a verseny. A kerékpáros pálya persze nem annyira technikás és macskaköves, mint a paralimpián volt, a futás pedig egészen monoton lesz, mert egy körből áll majd, így a nézők is csak egyszer látják elfutni a versenyzőt. Az időjárás hasonló, mint otthon. A mezőnyben itt lesz a paralimpiai negyedik, én egyértelműen azért érkeztem, hogy dobogós helyen végezzek – tette hozzá Mocsári Bence.

A vasárnapi Eb-t követően egy hónappal később, október 18-án világbajnokság vár még rá ebben a szezonban, a jó szereplés pedig azért is fontos ezeken a világversenyeken, mert így tarthatja meg a top nyolcas helyét a világranglistán.

A paratriatlonosok Európa-bajnoki versenyét vasárnap 9 órakor rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában