Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2024.09.12. 21:18

Mikler a szegedi szuperhős, csodás győzelem a Magdeburg ellen – GALÉRIA, VIDEÓ

Mikler Roland lett az OTP Bank-Pick Szeged szuperhőse a Magdeburg ellen. A német bajnok a szünetben még egy góllal vezetett, végül parádés második félidei védekezésével a Szeged 31–29-es sikerrel kezdett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 1. fordulójában.

Becsei Dávid

16 védés és győzelem után rázhatta az öklét Mikler Roland a Magdeburg ellen.

Fotó: Karnok Csaba

A szegedi szurkolók és a klub is megadta a módját a Bajnokok Ligája-nyitánynak. Kiváló hangulat fogadta a csapatokat, a hazaiak elnöke, Szűcs Ernő Péter köszöntötte a kezdődobás előtt az olimpiát megjárt játékosokat és Michael Apelgren vezetőedzőt.

Bodó csak az első félidőben játszott, de akkor remekelt.
Bodó csak az első félidőben játszott, de akkor remekelt.
Fotó: Karnok Csaba

Két percet kellett várni az első gólra, amelyet a vendégek dán olimpiai bajnok beállója, Magnus Saugstrup jegyzett, amire hazai oldalról Janus Smárason válaszolt villámgyorsan.

Lassították a játékot

Nem a kapusokról szólt az első negyedóra, de ami ennél is meglepőbb volt az elmúlt évek alapján, hogy a Szeged helyett a Magdeburg lassította a támadásokat. Bánhidi és Bodó csak támadott, rendre sikerült nekik leérni időben cserélni. A 11. percben két Sostaric-gólnak köszönhetően tüntette el a különbséget az eredményjelzőről a Pick (7–7). A 14. minutumban Röd egy szerencsétlen mozdulat során megsérült – kificamodott valószínűleg az egyik ujja.

Karnok Csaba
Amikor Röd megsérült, Hernandez rögtön hogy léte felől érdeklődött.
Fotó: Karnok Csaba

Thulin szegedi pályafutása során először nem tudott jól kezdeni, így érkezett a helyére Mikler, aki ismét jó cserének bizonyult. A 18. percben Bodó átlövése bevánszorgott, 11–10-nél először vezettek a hazaiak, majd Kukics pazar megoldását követően duplázódott az előny.

Védések után fordítottak

Az első félidő utolsó harmadában a Szeged járt előrébb, de az utolsó öt percben a kapuscsere meghozta az áttörést a Magdeburgnak is. Nikola Portner sorozatban háromszor védett, miközben Zechel, Weber és Musche sem hibázott elöl, 17–18.

Mikler Roland, a szuperhős

Mikler-bravúrokkal indult a második félidő, így hamar, már a 34. perc derekán visszakerült a Szegedhez az előny. Mackovsek és Kalaras tanári védő munkája mellett előbbi két bombagólt is lőtt ebben a periódusban, de Kukics és a visszatérő Röd is betalált, így 40 perc játék után 24–20-nél kértek időt a vendégek.

Karnok Csaba
Kalaras és Mackovsek parádésan védekezett.
Fotó: Karnok Csaba

Hét góllal elléptek

Akárcsak a Tatabánya elleni bajnokin, a Magdeburg ellen is gólgazdag első játékrész után a második félidőre összeállt a szegedi védekezés, mögötte pedig Mikler Roland parádézott. A 49. percben már 29–22-re vezetett a Pick Szeged a 2023-as BL-győztes ellen. Ezt a különbséget már csak kozmetikázni tudta a német bajnok, győzelemmel kezdte a szezont a Bajnokok Ligájában a Szeged.

OTP Bank-Pick Szeged–SC Magdeburg 31–29 (17–18)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 1. forduló. Szeged, Pick Aréna, 5306 néző. Vezette: Lah, Sok (szlovének).
OTP Bank-Pick Szeged: Thulin – SOSTARIC 7/2, RÖD 4, Smárason 2, Bánhidi 1, Bodó 4, Frimmel 4. Csere: MIKLER (kapus), MACKOVSEK 2, Toto 1, KUKICS 3, Garciandía 2, KALARAS 1, Jelinic, Szilágyi. Vezetőedző: Michael Apelgren.
Magdeburg: S. Hernandez – D. Pettersson 2, Magnússon 5/3, SAUGSTRUP 3, O’Sullivan 1, Serradilla, Musche 4. Csere: Portner (kapus), G. Kristjánsson 2, P. WEBER 5, Lagergren 1, Zechel 1, Mertens 1, Zehnder 2, M. Damgaard 1, Persson 1. Vezetőedző: Bennet Wiegert.
Hétméteres: 2/2, ill. 3/3.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc.

Nyilatkozatok:

Karnok Csaba
Sostaric volt a legeredményesebb hét góllal.
Fotó: Karnok Csaba

Michael Apelgren, az OTP Bank-Pick Szeged vezetőedzője: – Egészen elképesztő érzés volt megélni ezt a mérkőzést. Nagyon fontos, hogy az első meccsünket megnyertük a Bajnokok Ligájában. Nagyon jól összeállt a csapat, Roli parádésan védett, sok-sok Miklerre van szükség egy csapatban. Csodálatos dolog, hogy megszereztük ezt a két pontot. Köszönöm a játékosaimnak és a klub minden tagjának a munkát, mert az olimpia után rövid felkészülésünk volt, ennek a díja ez a győzelem.

Bánhidi Bence, az OTP Bank-Pick Szeged játékosa: – Nagyon kellett már egy ilyen mérkőzés ennek a csapatnak. Megmutattuk, mire vagyunk képesek és hogy nagyon nehéz minket legyőzni a Pick Arénában. Van még bennünk tartalék, a második félidőben mutatott játékunkat szeretnénk továbbvinni. Köszönjük a szurkolást és a támogatást, azon leszünk, hogy még ennél is jobban teljesítsünk a jövőben.

Bennet Wiegert, az SC Magdburg vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek! Csalódott vagyok, mert két teljesen különböző játékrészt játszottunk. Az első félidőben nagyon jól támadtunk és védekeztünk. Ezt megpróbáltuk lemásolni a szünet után, de valamiért semmi sem működött, aminek nem tudom az okát. Az egy dolog, hogy Mikler elképesztően jól védett, de ez nem lehet annak a magyarázata, hogy nem ment nekünk a játék. A végeredmény összességében ránk nézve hízelgő, amiért dicséret illeti a hazai csapatot.

Isak Persson, az SC Magdeburg játékosa: – Mindig nehéz megoldást találni egy elvesztett mérkőzésre. Ezt is ki kell elemezni, mert két eltérő félidőt produkáltunk. Kiválóan védett a szegedi kapus. Vannak rossz periódusok egy meccsen, de ez nekünk most nagyon hosszúra nyúlt, ezt kell a jövőben csökkenteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában