Hazai pályán kapott ki a Győrtől a KÉSZ-St. Mihály-Szeged

2024.09.13. 15:30

Mesterhármas döntötte el a meccset

A Simple liga női labdarúgó NB I. 4. fordulójában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged a Győrt fogadta a Szent Gellért Fórumban, és a vendégek a válogatott Kocsán Petra remeklése révén biztosan nyertek.

Mádi József

A szegedi Sovány Dorina (16) küzdött a védőkkel és közöttük.

Fotó: Gémes Sándor

Az első negyedórában az esélyesebb Győr volt kezdeményezőbb, volt nagy védése a hazai kapusnak, majd a szegedi származású Savanya Csilla emelt gólt, de ezt még a játékvezető lesz címén érvénytelenítette.

A 21. percben érkezett a gól, amikor bal oldali beadás után Kocsán fejelt a kapuba, 0–1. Malesevic szabadrúgása után mentettek a védők, majd Sovány lövése ment a kapu közepébe, Borok előredőlve védett.

Azt nem lehetett mondani, hogy egyértelmű fölényben volt a Győr, és a szegedi csapatnak is volt szép labdatartása, de a látszódott, hogy a tavalyi döntős szeretne nyerni idegenben is. A 40. percben Koszo lőtt ballal, megint csak oda tartott a labda, ahol a kapus tartózkodott.

Kocsán ollózásával indult a második félidő, a labda éppen csak elkerülte a bal felső sarkot. A támadó az 56. percben már nem hibázott, amikor egy remek kiugratás után középre érkezett a labda, a kapussal szemben egyedül kapta meg, először Krstovicba lőtt, de a kipattanóból egy cselt követően már gólt ért el, 0–2. 

Ahogy telt az idő, úgy lett egyre nagyobb a győri fölény, a hazaiak a kontrákban bíztak, ennek egyik alkalma volt a 65. perc, amikor a csereként beállt Futaki maradt le egy picit egy bal oldali beadásról. Kocsán eljutott a mesterhármasig, amikor a 72. percben megint jól érkezett egy lapos jobb oldali beadásra, 0–3.

A Győrnek az is belefért, hogy a 85. percben Kovács L. az ötös sarkáról kihagyjon egy ziccert. A hazaiak helytálltak, de meghajoltak az erősebb csapat előtt. 

Hadár Attila: – Gratulálok a Győrnek, tudtuk, hogy jobb csapat nálunk, és ezt igazolta is. Ám az elfogadhatatlan a számomra, hogy 0–1-nél vagy 0–2-nél feladjuk a mérkőzést. Ezt eddig sem engedtem, és ezután sem engedem. Sajnos ilyen a futball, a következő mérkőzésekre fejben kell megerősödnünk.  

KÉSZ-St. Mihály-Szeged–ETO FC Győr 0–3 (0–1)
Simple liga női labdarúgó NB I., 4. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 100 néző. Vezette: Sipos Katalin (Juhász Dóra, Szabó Laura).
Szent Mihály: Krstovic – Marjanovic (Futaki, 58.), Kránicz, Sajti, Németh P. (Juhász, 74.) – Simonovic, Koszo (Farkas N., 78.), Malesevic – Horváth L. (Petrovics, 58.), Sovány (Ónodi, 58.), Nagy L. Edző: Hadár Attila.
Győr: Borok (Krizanova, 74.) – Öreg, Kovács L., Nagy F., Frajtovic (Jánosi, 74.) – Horváthová (Sali, 57.), Abambila, Savanya, Süle (Kern, 74.) – Kocsán, White (Németh V., 69.). Edző: Dörnyei Balázs.
Gólszerzők: Kocsán (21., 56., 72.).


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában