Ma este rajtol a szezon

2024.09.11. 15:53

Férfi kézi-BL: az esélyesek közé sorolják a Szegedet és a Veszprémet

Ismét jóslatokba bocsátkoztak. Az EHF cikke alapján a férfi kézi-BL trófeájának felemelésére a legnagyobb esélye a Barcelonának van, a Veszprém második, a Pick Szeged pedig hatodik a rangsorban a szezon előtt.

Becsei Dávid

A Pick Szegedet és a Veszprémet is a legjobbak közé sorolják.

Fotó: Gémes Sándor

1. Barcelona, 2. Veszprém, 3. Aalborg, 4. SC Magdeburg, 5. Paris Saint-Germain, 6. Pick Szeged, 7. Füchse Berlin, 8. Industria Kielce – így mutat az Európai Kézilabda-szövetség szakírójának hivatalos erősorrendje a férfi kézi-BL 2024–2025-ös szezonjának ma esti rajtja előtt.

A férfi kézi-BL nyitányán az elmúlt két évben egyaránt négyes döntőbe jutott Magdeburg lesz a szegediek ellenfele.
A férfi kézi-BL nyitányán az elmúlt két évben egyaránt négyes döntőbe jutott Magdeburg lesz a szegediek ellenfele.
Fotó: Karnok Csaba

– Segíthet az új svéd erő a Szegednek eljutni először a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe Kölnbe? – ezzel a kérdéssel kezdődik az erősorrendről szóló cikkben az a rész, amelyet az OTP Bank-Pick Szegednek szenteltek.

A Pick Szeged két játékosát emelték ki

Mint azt az EHF hivatalos honlapja is írja, a Pick Szeged nem csupán edzőpárosát cserélte le, de hat új játékost is leigazoltak a nyáron. Érkezett Tobias Thulin, aki a dán GOG-vel és a svéd válogatottal erős szezont futott. A 29 éves hálóőr szerződtetése mellett a holnapi ellenféltől, a Magdeburgtól szerződtetett Janus Smárasont emelték ki.

Élmezőnyben

– Összességében már az előző idényben is az élmezőnyben szerepelt a Szeged, de a csoportkör ingatag rajtja miatt sorozatban másodszor a playoffban a hazai rivális Veszprém jelentette a végállomást számukra. Idén olyan csoportellenfeleik vannak, mint a Barca, a Kielce, a Magdeburg vagy éppen az Aalborg, ez meredek útnak tűnik Köln felé – zárul Björn Pazen értekezése.

A férfi kézi-BL címvédője az élen ismét

Természetesen a rangsor elején a címvédő Barcelona áll, ahol Carlos Ortega vezetőedző a győztes keretével dolgozhat együtt idén is. A második helyre a Veszprémet tették, amely eddig négy döntőt játszott le vesztesen, ebből hármat Kölnben, egyet pedig még 2002-ben oda-visszavágós rendszerben a német Magdeburggal szemben. Sokak szerint a veszprémi kirakós játékban Xavi Pascual lehet az utolsó hiányzó darab a trófea elhódításához.

Biztos pont a Magdeburg

Az első fordulóban holnap 18.45-től a Magdeburg lesz a szegediek ellenfele a Pick Arénában. A német csapat szinte tökéletes szezont produkált, hiszen megnyerte a klubvilágbajnokságot, illetve német bajnok és kupagyőztes lett, a BL-ben viszont nem jött össze a címvédés, az elődöntőt az Aalborg, a bronzmérkőzést a THW Kiel ellen vesztette el. Amennyiben a kulcsjátékosok sérülésmentes idényt produkálnak, sorozatban harmadszor is eljuthatnak a férfi kézilabda ünnepi hétvégéjére, éppen ezért sorolta az EHF is erősorrendjében a negyedik helyre a Magdeburgot.

Program, férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, 1. forduló, ma, 18.45: Aalborg–HBC Nantes (élő: Sport2), Kolstad–Barcelona (élő: Sport1). 20.45: Paris Saint-Germain–Eurofarm Peliszter (élő: Sport2), Sporting–Orlen Wisla Plock (élő: Sport1). Holnap, 18.45: Dinamo Bucuresti–Fredericia, OTP Bank-Pick Szeged (élő: Sport1). 20.45: Füchse Berlin–Veszprém (élő: Sport1), Industria Kielce–RK Zagreb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában