Helyi sport

2024.08.13. 07:00

Vármegyei I. osztály: távozott a házi gólkirály Szentesről

Az előttünk álló hétvégén már bajnoki pontokért küzdenek a labdarúgó vármegyei I. osztály csapatai, a rajt előtt azonban a nyári keretbeli változások szolgáltatják a legfontosabb témát. Ezúttal a transzferhírek Szentesről és Makóról érkeztek.

Delmagyar.hu

A házi gólkirály is távozott Szentesről.

Fotó: Török János

Házi gólkirályát is elveszítette a Szentesi Kinizsi. Péter József a vármegyei I. osztály előző szezonjában 14 alkalommal volt eredményes, a 23 éves támadó azonban Békés vármegyében, a Gádoros csapatában folytatja pályafutását. Mellette egy távozója akad a Kurca-parti csapatnak, Sarusi Krisztián ugyanis visszatért a Tömörkényhez. 

Vármegyei I. osztály Tiszasziget-Szentes
A sötétmezes szentesiek átalakult kerettel várhatják a vármegyei I. osztály rajtját.
Fotó: Török János

Öt játékossal bővült viszont a szentesi keret. A rutinos védő, Vincze Zoltán, valamint a fiatal Döme Brúnó nem ismeretlen közegbe érkezik, hiszen mindketten Szentesen nevelkedtek. Előbbi Kunszentmártonból, utóbbi pedig a Békéscsaba utánpótlásából tér vissza nevelőklubjához. Papp Milánt a Bácsalmástól, Urbán Istvánt a Csanytelektől, míg Tóth Ádámot a Csepel UFC II. csapatától szerezte meg a Szentes. 

Makón négy játékos szerepel az érkezők oldalán. A Maros-partiaknál folytatja a 30 éves védő, Beregszászi Béla, aki Örkényről került a csapathoz. A vajdasá­­gi FK Vinogradartól érkezett Kökény Dominik, a földeákiak gólfelelőse, Bálint Máté is Makón folytatja, ahogyan hazatér Szalkai Gábor is, a 30 éves kapus Apátfalváról szerződött Makóra. 

Ketten viszont nem lesznek ott az új szezon makói csapatában. Rakity György úgy döntött, a család mellett már nem fér bele a vármegyei I. osztályú szereplés, míg Megyesi Martin a munkájával nem tudja összeegyeztetni a játékot. 

Hétvégén már az első forduló mérkőzéseit rendezik a vármegyei I. osztályból: pénteken 17.30-tól rendezik a szezon nyitómeccsét, a Hódmezővásárhelyi FC II.–Tiszasziget találkozót, míg szombaton 17.30-tól jön a többi mérkőzés. 

Az 1. forduló párosítása:

Péntek, 17.30: Hódmezővásárhelyi FC II.–Tiszasziget. Szombat, 17.30: Makó–Deszk, Kéménygyártó-Mórahalom VSE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Kiskundorozsma–Szentesi Kinizsi, Sándofalva–Balástya, M-Perfect Home-Algyő–DB Futball Bordány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában