Helyi sport

2024.08.17. 20:38

SZTE-Szedeák: amerikai légiós érkezett

Légióssal bővült a szegedi férfi kosárlabdacsapat kerete. Az SZTE-Szedeák ugyanis bejelentette, hogy megállapodott az amerikai DeAndre Davis-szel.

DeAndre Davis Lengyelországban, Belgiumban és Koszovóban játszott, mielőtt az SZTE-Szedeák szerződtette őt.

Fotó: fiba.com

Amerikai játékos szerződtetését jelentette be az SZTE-Szedeák, a szegedi csapat ugyanis megállapodott az amerikai DeAndre Davis-szel. A 201 cm magas, 29 éves játékos nem ismeretlen Európában, hiszen korábban a lengyel elsőosztályú Trefl Sopot, valamint a belga élvonalbeli Kangoeroes Mechelenben is játszott. A 2023-24-es szezonban a koszovói Peja csapatában játszott, ahol 10.7 pont, 5.1 lepattanó és 1.8 gólpassz volt az erőcsatár átlaga.

SZTE-Szedeák DeAndre Davis
DeAndre Davis az SZTE-Szedeák új légiósa.
Fotó: fiba.com

Olyan játékost kerestünk, aki tud a palánknak háttal játszani, de távolról is veszélyes, és rendelkezik azzal az európai tapasztalattal, amely a fiatal csapatunkhoz szükséges. Több korábbi edzőjével beszélgettem telefonon, mindenki elismerően beszélt DeAndre játéktudásáról és emberi tulajdonságairól is – mondta az új légiósról az SZTE-Szedeák vezetőedzője, Simándi Árpád.

A Tisza-partiak a héten kezdték meg a felkészülést, és korábban az amerikai irányító, Kobe Langley szerződtetését jelentették be. Mint azt Kerpel-Fronius Balázs, a klub ügyvezetője elmondta, négy légióssal vág neki a Szedeák a 2024-25-ös idénynek, így még két külföldi kosaras szerződtetése várható a továbbiakban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában