Hadár Attila debütál

2024.08.23. 19:32

Idegenben kezd a St. Mihály a női labdarúgó NB I.-ben

Új vezetőedző irányítja a Tisza-partiakat, Hadár Attila izgatottan és reménykedve várja a szezonrajtot. A nyári átigazolási időszak során megerősített újonc, Honvéd otthonában kezd szombaton 16 órától a női labdarúgó NB I. 1. fordulójában a St. Mihály.

Becsei Dávid

Schildkraut Fruzsina a Honvéd kapuját védi majd a 2024–2025-ös szezonban.

Fotó: Török János

– Kőkemény, hathetes felkészülési időszakon vagyunk túl, amelyet egyhetes szerbiai edzőtábor színesített. Nem akarom elkiabálni, de mindenki egészséges, mindössze a harmadik számú kapusunk, Bokros Vera rehabilitál még egy előző idénybeli vállműtét miatt, de az ő állapota is szépen alakul – jegyezte meg érdeklődésünkre Hadár Attila, a KÉSZ-St. Mihály Szeged vezetőedzője.

Papp Szidónia már nem a St. Mihály csapatát erősíti az új idényben.
Papp Szidónia már nem a St. Mihály csapatát erősíti az új idényben.
Fotó: Karnok Csaba

A szegediektől Milana Knezevics, Papp Szidónia, Ivana Trbojevics, Adriana Jovanovics és Ezer Anna távozott, míg Balázs Bettina visszavonult. Érkezett Sara Simonovic a Radnicski Kragujevactól, Jelena Petrovic az FK Breznicától és Kránicz Viktória a Haladástól.

Edzőváltás a St. Mihály felkészülése kezdetén

Hadár Attila a felkészülés kezdetét követően néhány nappal vette át a csapat irányítását, mivel az addigi vezetőedző, Vajda Fangyó hazatért Szerbiába és a vajdasági női futballban kapott fontos feladatot.

– Ami a célkitűzésünket illeti, az előző szezon hetedik helyezését bravúr lenne megismételni. Az elsődleges célom, hogy kiharcoljuk a stabil középmezőnyben való szereplést, szeretném, ha a veszélyzónában nem járna a csapat. Ezen felül viszont határ a csillagos ég – vélekedett a tervekről a 47 éves szakember.

Megerősödött az újonc

A St. Mihály holnapi ellenfele, a Honvéd az NB II. Keleti csoportjából pályán elért eredményei alapján hibátlanul, bajnokként jutott fel. Utólag viszont egy 8–0-ra megnyert mérkőzés három pontját levonták tőlük. A nyáron hozzájuk igazolt a török Gazianteptől a szegedi származású kapus, Schildkraut Fruzsina. Megszerezték az MTK korábbi U19-es válogatott, gólerős támadóját, Csuhai Vivient, valamint ugyanettől a klubtól a középpályás Végh Adriennt és Soroksárról a középső védő Váradi Ráhelt. A Bajnokok Ligájában szereplő bosnyák bajnok FK Szarajevó hátvédje, Maja Hrelja is a Honvédban folytatja a karrierjét, akárcsak a horvát ZNK Split befejező csatára, Karla Kurtovic.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Honvéd otthonában. Megnéztük több meccsüket, sokat erősödtek, veszélyes csapatnak tartom első ellenfelünket – jegyezte meg Hadár.

A KÉSZ-St. Mihály-Szeged jövő szombaton 17 órától már hazai környezetben – de nem a Szent Gellért Fórumban, hanem ideiglenesen az SZVSE-stadionban – fogadja a második forduló mérkőzésén a Pécsi MFC-t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában