Női labdarúgás

2024.08.25. 06:00

Hátrányból fordítva nyert a St. Mihály a bajnoki nyitányon

Elhozta a három pontot az újonc Honvéd otthonából a KÉSZ-St. Mihály-Szeged a női labdarúgó NB I. első fordulójában. Hadár Attila győzelemmel debütált a kispadon, miután korai hátrányt összeszedve fordított a St. Mihály.

Becsei Dávid

Hideg zuhanyt szolgáltatott a nagy hőségben a Honvéd a szegedi hölgyeknek a nyolcadik percben. Egy jobb oldali bedobás után Juhász Enikőről fordult le szépen a hazaiak játékosa, majd a beadásra kiválóan centerezett Csuhai Vivien. Közelről talált be, ezzel hátrányba került a St. Mihály, 1–0.

Győzelemmel indította az új szezont a St. Mihály.
Győzelemmel indította az új szezont a St. Mihály.
Forrás: a St. Mihály Facebook-oldala

Horváth Lara lőhetett jó pozícióból, de a hazai kapus könnyedén védett. Ekkor még elmaradt a szegedi gól, a 35. percben viszont Sanda Malesevic szögletét gyönyörűen fejelte be a hosszú oldalon érkező Balázs Evelin, 1–1.

Jót tett a frissítés a St. Mihálynak

Kisebb sérülések (Horváth L., Balázs E.) miatt kettőt cserélt a szünetben Hadár. Simonovic pályára lépésével feljavult a szegedi középpálya, aminek köszönhetően sikerült átvenni a meccs irányítását, miközben azért akadtak gólhelyzetek a hazaiaknál is. A győztes találatot viszont Sovány Dorina szerezte, miután Simonovic szépen cselezte be magát a védők között a tizenhatoson belül, majd helyzetbe hozta őt, 1–2.

A bajnokság második fordulójában szombaton 17 órától az SZVSE-stadionban fogadja a KÉSZ-St. Mihály-Szeged azt a Pécsi MFC-t, amely 0–0-s döntetlent játszott otthon a Szekszárddal.

Hadár Attila: – Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen minden edző álma, hogy három ponttal kezdje a szezont. Az elején döcögött a játékunk, sok pontatlan passzunk volt, és a lövéseink sem jöttek be. Cserékkel frissítettünk a második félidőre,aminek köszönhetően folyamatosan vettük át a mérkőzés irányítását, miközben a Honvéd egyre fáradtabban futballozott. Masszív és jó csapat lesz a Kispest, ha összeáll, mi még hál’ istennek korán találkoztunk velük és győztünk.

Honvéd–KÉSZ-St. Mihály-Szeged 1–2 (1–1)
Női labdarúgó NB I., 1. forduló. Budapest, Honvéd MFA Utánpótlás Központ. Vezette: Molnár-Sáska Zsófia Eszter (Nyeste, Jávorka).
Honvéd: Pasar – Silva, Morris, Csuhai, Kós, Sipőcz, De Jesus, Hrelja, Nádudvari, Váradi, Hajpál (Katona, 72.). Edző: Martin Masaryk.
KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Aradi – Marjanovic, Kránicz Futaki (Sajti, 81.), Horváth L. (Sovány, a szünetben), Koszo, Petrovic (Nagy L., 81.), Szabó D., Juhász (Farkas, 78.), Malesevic Balázs E. (Simonovic, a szünetben). Edző: Hadár Attila.
Gólszerzők: Csuhai (8.), ill. Balázs E. (35.), Sovány (79.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában