Férfi kézilabda

2024.08.25. 20:43

Michael Apelgren elismerően nyilatkozott a Pick Szeged tornagyőzelme után

Tornagyőzelem a Kielce ellen. Michael Apelgren vezetőedző úgy nyilatkozott, megtalálták a Pick Szeged irányvonalát.

Delmagyar.hu

Michael Apelgren vasárnap az MTI-nek elmondta, a felkészülés eddigi szakaszában azon volt a hangsúly, hogy valamiféle irányvonalat készítsenek és elkezdjenek azon dolgozni, hogyan fognak játszani.

Michael Apelgren munkája Bodó Richárd szerint nagyjából 60 százaléknál jár a Pick Szeged csapatával.
Michael Apelgren munkája Bodó Richárd szerint nagyjából 60 százaléknál jár a Pick Szeged csapatával. Fotó: Sólya Eliza / Forrás: pickhandball.hu

– Kezdetben nem lesz tökéletes, ez lehetetlen. Biztosan lesznek jó és rossz pillanatok, ez minden klubban, minden csapatban így van. De most már megvan az irány, próbálunk előre lépni, bár biztosan nehéz dolgunk lesz – vélekedett Apelgren, aki a svéd válogatott másodedzőjeként vett részt a párizsi olimpián.

Hozzátette, fontos volt, hogy világossá tegyék az elvárásaikat a csapattal, a csapatkapitányokkal és a stábtagokkal szemben is, mert számára az az első és legfontosabb, hogy a játékosok csapatként dolgozzanak együtt.

A szegediek a Kasselben rendezett Probonio Sommermärchen Turnier első napján, szombaton 27-23-ra verték a Sipos Adriánt foglalkoztató német MT Melsungent, a vasárnapi fináléban pedig 33–26-os sikert arattak a lengyel bajnokságban és kupában is ezüstérmes Industria Kielce ellen.

Sokan segítik Michael Apelgren munkáját

– Nagyon örülünk, hogy nyertünk, még akkor is, ha ez még csak az előszezon. Mindig élmény azt látni, hogy jó dolgokat csinálunk. A hozzáállás kiváló, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy ennél a klubnál dolgozhatok. Hálás vagyok a támogatásért, mert úgy érzem, mindenki segít és mindenki szeretne igazán kiemelkedő eredményt elérni – magyarázta a Pick Szeged új vezetőedzője.

Hangsúlyozta, igazán nagy próbatétel lesz a következő szezon a Szeged számára, mert talán a valaha volt legerősebb Bajnokok Ligája-csoportba kerültek, de ha úgy dolgoznak, mint ezen a hétvégén, mindenki igyekszik és segíti a másikat, akkor jól szerepelhetnek.

Rávilágított, hogy 11 nemzetiség képviselteti magát a játékoskeretükben, ez nagy munkát jelent az edzőknek, valamint a magyar kézilabdázóknak, akiknek segíteniük kell az összefogásban.

Bodó Richárd az MTI-nek elmondta, a Kielcének volt néhány hiányzója, de így is nagyon erős csapatot alkot, ahogyan a Melsungen is. Hangsúlyozta, nagyon örül a tornagyőzelemnek, és úgy érzi, mindkét mérkőzésen jól dolgoztak.

A hangulatnak is jót tesz a siker

– Két nagyon komoly meccsen vagyunk túl. Nyertünk, ez a legfontosabb, hiszen az ilyen találkozók után a csapathangulat is sokkal jobb. Kijött az edzésmunka és megéreztük a győzelem ízét. Mondta a vezetőedzőnk, hogy eddig is jó volt velünk dolgozni, és ha így folytatjuk tovább, akkor nagy dolgokat érhetünk el ebben az évben – mondta az olimpikon balátlövő, aki szombaton négy, vasárnap öt gólt lőtt.

Megfordult a fejében a távozás

Elismerte, az előző idényben – amikor még Kárpáti Krisztián irányította a Szegedet – volt róla szó, hogy esetleg távozik, megfordult a fejében, hogy már nem elég jó. Nehéz volt az edzők és az ő helyzete is, de úgy érzi, az új szakvezető talán jobban fogja forgatni a csapatot és több játéklehetőséget kap.

– Mindig mondtam, hogy bármi történik, számomra a Szeged az első. Nagyon szeretek itt lenni, itt játszani, és a jövőben is szeretnék Szegeden maradni – szögezte le.

Ez az ő játékstílusa

Bodó úgy vélekedett, megtalálták azt a játékstílust, ami igazán neki való: az irányítók megmozgatják az ellenfél védőfalát, a beállók zárnak, ő pedig az akció végén érkezik, nagy lendülettel lőhet és befejezheti a támadást, vagy bejátszhat.

– Nagyon élveztem a két edzőmeccset és az edzéseket is. Úgy érzem, tudok segíteni a csapatnak, újra hasznos tagja tudok lenni a klubnak – nyilatkozta.

A balátlövő szerint körülbelül hatvan százalékos készültségben van most a Szeged, hiszen Apelgrennek még számos elképzelése van, amit szeretne megvalósítani védekezésben, és nagyon sok figurája, amit szeretne meghonosítani és csiszolni támadásban.

A Szeged jövő szombaton az Egert fogadja az új bajnokság első mérkőzésén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában