A Tiszasziget hősiesen helytállt az NB III.-as ESMTK ellen

2024.08.25. 19:17

Magyar kupa: a HFC életben maradt

A labdarúgó magyar kupa országos második fordulójában két Csongrád-Csanád vármegyei alakulat volt érdekelt. A Tiszasziget hazai pályán hősies küzdelemben esett ki az ESMTK ellen, míg a Hódmezővásárhelyi FC Mezőmegyeren 4–1-re győzött.

Mádi József

A szigetiek küzdőszellemére nem lehetett panasz az ESMTK elleni magyar kupa meccsen.

Fotó: Gémes Sándor

Többnyire eltüntette az osztálykülönbséget a Tiszasziget az ESMTK ellen a Mol magyar kupa 2. fordulójában. És ugyan nagyot harcolt Bány Tamás csapata az NB III. egyik meghatározó csapata ellenében, de végül a fővárosiak jutottak tovább. A vezetést a hazaiak szerezték meg, majd a vendégek egyenlítettek, és a második félidőben egy véleményes góllal megszerezték a továbbjutást jelentő találatot.  

A Békés vármegyei II. osztályban szereplő Mezőmegyer vendége volt a Hódmezővásárhelyi FC NB III.-as együttese, amely kellemetlen meglepetésben részesült a meccs elején. A 6. percben ugyanis a rutinos, 38 éves Ulrich Norbert találatával vezetést szereztek a hazaiak.

A vásárhelyiek szerencsére még a szünet előtt, a 27. percben egyenlítettek Tóth Péter révén, majd a folytatásban már nem volt vita arról, ki juthat tovább, pedig a 49. perctől Tóth P. kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a vendégcsapat. Az 56. percben Sipos Gábor, a 64. percben Rabecz Valter, majd a 88.percben a testvér, Rabecz Botond talált be, így a HFC simán vette ezt az akadályt.

A következő kör sorsolását hétfő 18.10-kor tartják az M4 Sport televízióban, és itt a Hódmezővásárhelyi FC mellett Csongrád-csnád vármegyéből még az NB II.-es Szeged-Csanád GA lesz érdekelt.

Bány Tamás (Tiszasziget): Két szerencsés gól született az első félidőben, majd a szünet után úgy gondolom, partiban voltunk. Sajnos nem jól játszottuk le a végét, nagyon sajnálom a srácokat, mert sok melót tettek bele ebbe a meccsbe. A végén három védőre álltunk át, de sajnos nem tudtuk megjátszani a labdákat a meccs utolsó periódusában. Ellenfelünk egy NB III.-as topcsapat, küzdelemben sikerült felvenni velük a versenyt. Utólag úgy gondolom, egy rutinosabb játékvezető jobb lett volna a mai mérkőzésre.

Antal Krisztián (Hódmezővásárhelyi FC): – Örülünk a magabiztos továbbjutásnak, bár kicsit nehézzé tettük magunknak a helyzetet. Készülünk a szerdai bajnokira a Szolnok ellen, és szeretnénk meríteni ebből a továbbjutásból arra a meccsre.

Tiszasziget–ESMTK 1–2 (1–1)
Labdarúgó Mol magyar kupa, 2. forduló. Tiszasziget, 400 néző. Vezette: Borók Dániel (Dobos, Dudás).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy M., Szilágyi, Pető (Varga Z., 84.), Skribek Á. (Skribek B., 59.), Baka (Bánfi, 59.), Rédei (Nagy A., 59.), Dancsok, Farkas, Tóth J. Edző: Bány Tamás.
ESMTK: Gábor – Zsemlye (Molnár T., 76.), Puskás (Tagai, 57.), Soós (Lettner, 57.), Kubó, Kovács B. (Slezák, 57.), Tóth M. (Ádámszki, 90.), Stoiacovici, Mlinárcsik, Molnár R., Sándor. Edző: Turi Zoltán.
Gólszerzők: Baka (18.), ill. Sándor (28., 74.).

Mezőmegyer–Hódmezővásárhelyi FC 1–4 (1–1)
Labdarúgó Mol magyar kupa, 2. forduló. Mezőmegyer, 300 néző. Vezette: Nyekita Benjamin (Vargha T., Kovács L.).
Mezőmegyer: Kun T. – Takács Á., Lehoczki Sz. (Kurucz Á., 72.), Horváth B. (Kecskeméti, 59.), Nagy B. (Komlódi, 59.), Balogh M., Benyó, Séllei (Brhlik, 72.), Ulrich N., Balog K., Villám (Papp, a szünetben). Vezetőedző: Lőrinci Attila.
Hódmezővásárhelyi FC: Hegyes G. – Gréczi (Simon, a szünetben), Mahler G. (Rabecz B., a szünetben), Török K., Dóra D., Tóth P., Zana, Zámbori D., Rabecz V. (Hajduk, 77.), Hegedűs M. (Pleszkán, 68.), Povázsai (Sipos G., a szünetben). Vezetőedző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Ulrich (6.), ill. Tóth P. (27.), Sipos G. (56.), Rabecz V. (64.), Rabecz B. (88.). 
Kiállítva: Tóth P. (49.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában