Helyi sport

2024.08.22. 13:00

Már három osztályban rendeznek mérkőzéseket a vármegyében

Ma egy mérkőzést játszanak le a vármegyei I. osztály második fordulójából, a másod- és harmadosztály csapatai számára pedig debütáló hétvége következik.

Vajgely Pál

Illusztráció: Gémes Sándor

Immáron három osztályban rendeznek mérkőzéseket Csongrád-Csanád vármegyében, hiszen a hétvégén a vármegyei II. és III. osztály csapatai is megkezdik a 2024-25-ös szezont. A hétvége programját azonban ma este egy vármegyei I. osztályú mérkőzés, a Szeged-Csanád GA II.–Makó találkozó nyitja. A ma esti mérkőzés lesz a forduló egyetlen olyan mérkőzése, ahol két, az első fordulóban győzelmet aratott csapat találkozik. A Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II. pedig az a párosítás a hétvége kínálatából, amelyen mindkét csapat az első pont, pontok megszerzésére törekszik. 

Nem lesz teljes a forduló programja, hiszen a Tiszasziget a Mol magyar kupában fogadja az ESMTK-t, e miatt elhalasztották a Kiskundorozsma elleni bajnokit. 

A vármegyei II. osztályban egy UTC–Algyő II. mérkőzés jelenti a szezonkezdetet, bemutatkozik a SZEOL SC-FK Szeged, valamint az újonc Tiszasziget II. és a Baks is, utóbbi rögtön a tavalyi bronzérmes Csongrád ellen indít. Az előző évad negyedik helyen végzett csapata, a Mindszent a tavasszal még a magasabb osztályban szereplő Ásotthalmot fogadja a nyitányon. A vármegyei III. osztály mezőnye végül 13 csapatos lett a visszalépések okán, a Zákányszék és a Ruzsa sem vállalta az indulást, így minden fordulóban lesz egy szabadnapos, az első fordulóban ez a csapat az újonc Tápé lesz. 

Vármegyei I. osztály, péntek, 18 óra: Szeged-Csanád GA II.–Makó. Szombat, 17.30: Sándorfalva–DB Futball Bordány, Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II., Szentesi Kinizsi–Kéménygyártó-Mórahalom VSE, Deszk–M-Perfect Home-Algyő. A Tiszasziget–Kiskundorozsma meccs a hazaiak kupamérkőzése miatt szeptember 25-re halasztva. 

Vármegyei II. osztály, szombat, 17 óra: UTC–Algyő II. 17.30: Csanytelek–Tiszasziget II., SZEOL SC-FK Szeged–St. Mihály, Baks–Csongrád, Mártély–Röszke, Mindszent–Ásotthalom. Vasárnap, 17.30: Csengele–Tömörkény.

Vármegyei III. osztály, szombat, 17.30: Szatymaz–Öttömös, Ambrózfalva-Csanádpalota–Zsombó, Domaszék–Földeák, Forráskút–Sándorfalva II. Vasárnap, 10 óra: Makó FC-Duocor-Givaudan–Kistelek. 17.30: Pusztamérges–Apátfalva. Szabadnapos: a Tápé. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában