A posztrivális érkezésével nagyobb nyomást helyezhetnek az ellenfélre

2024.08.22. 18:13

Járt nekik az első győzelem

Óriási szerepe volt mindkét támadónak a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata első sikerében. A Soroksár elleni egyenlítő gól az újonc Novák Csanád, a győztes találat az előző évi házi gólkirály Borvető Áron nevéhez fűződött. Utóbbit kérdeztük többek között kettejük kapcsolatáról is.

Mádi József

Megvan a győzelem, amelyhez Borvető Áron győztes találattal járult.

Fotó: Gémes Sándor

– Gondolom, megkönnyebbültek a Soroksár elleni három pont után. 

– Igen. Nagyon vártunk erre a sikerre, az első győzelemre, és úgy érzem, kijárt már nekünk.

– Mennyivel lett másabb, netán könnyebb a centerek helyzete Michael Boris érkezésével?

– Többet vagyunk az ellenfél kapuja előtt, ez biztos. Lehet, hogy utólagos magyarázkodás, ám az első három bajnoki végeredménye egyáltalán nem tükrözte azt, mennyi és mi minden történt a pályán a saját játékunk révén. A nap végén úgyis mindig az eredmény számít, de azért az öltözőn belül a mérkőzések alakulása ellenére is higgadtak maradtunk. Tudtuk, éreztük, hogy nem hosszú távon, hanem hamarosan megfordul ez a tendencia, és tettünk érte nap mint nap, hogy ez így is alakuljon. Az első három fordulóban is minőséget vittünk a játékunkba, viszont szerencsétlenül alakultak a dolgok, ez azonban nem csak rajtunk kívül álló okok miatt történt meg. Nem értékesítettük a helyzeteket – nagyjából ennyin múlott. Ám azzal is tisztában voltunk, előbb vagy utóbb, de megfordul a szerencse, és gyorsan összejön az első siker. Érdekes, de talán éppen a Soroksár elleni mérkőzésen játszottunk a legkevésbé jól, mégis ekkor nyertünk először.

– Ez a fajta higgadtság segíthette ki a csapatot legutóbb 0–1-nél is?

– Bízunk magunkban, egymásban, a stábban, a csapatban, azaz összességében mindenben, amely a hétköznapjainkat meghatározza. Érezzük, hogy amit játszunk, az eredményes kell, hogy legyen. Azaz például az egy gólos hátrány sem jelenti feltétlen azt, hogy égne a ház.

– Novák Csanád érkezésével két igazi centere van a csapatnak. Lehet azt mondani, hogy ezáltal 90 percen át stressz alatt tartható az ellenfél védelme, főleg a két belső védő?

– Igen. Eddig klasszikus center csak én voltam a keretben, most már azonban sokkal erősebbek lettünk az előrejátékban, akár több opció is számba vehető a futballunk kapcsán. Akár még az is, hogy egyszerre ketten vagyunk a pályán. Nyomás alá helyezhető az ellenfél már az első másodperctől kezdve. 

– Közvetlen posztrivális érkezett Novák személyében, ezt a helyzetet hogyan kezelte?

– Ha valakinek nincs vetélytársa a saját posztján, az eléggé luxus. Hiszek abban, hogy az érkezése pozitív hatással lesz rám, Csanádra és a csapatra is. Lesz egy egészséges versenyhelyzet. Nagyon jó srác Novák, jól kijövünk az öltözőn belül is, és az lenne az ideális, ha mindketten sikeresek lennénk, egymást tolnánk előre.

– Tévés meccs következik hétfőn 20 órától Mezőkövesden. Más lesz ez a bajnoki, mint a többi?

– Nem igen találkoztunk velük az utóbbi időben, ebből a szempontból mindenképpen újdonság vár ránk. A televíziós közvetítés miatt jobban szem előtt vagyunk, de nincs akkor különlegesség benne, mint sokan gondolják. Hétfő 20 órától játszunk, és én ezt az időpontot nagyon kedvelem.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában