Sorsoltak a labdarúgó magyar kupában

2024.08.26. 18:51

HFC: NB I.-es ellenfél érkezik

Sorsoltak a labdarúgó magyar kupában. A legjobb 64 között két Csongrád-Csanád vármegyei alakulat lesz érdekelt: az NB II.-es Szeged-Csanád GA az NB III.-as Füzesabonyt, míg az NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC az NB I-es MTK-t kapta ellenfélnek. A forduló játéknapja szeptember 14. vagy 15.

Mádi József

A hódmezővásárhelyi Gréczi Márton (jobbról) az NB I.-es MTK ellen léphet pályára a kupában.

Fotó: Fejes Loretta

12 NB I.-es, 16 NB II.-es, 25 NB III.-as és 11 vármegyei bajnokságban szereplő csapat várta a magyar kupa országos harmadik körének sorsolását. Az első és másodosztályú együttesek ezúttal kapcsolódnak a küzdelmekbe, míg a további 36 gárda már túlélt két kört, így alakult ki a 64-es mezőny. 

A sorsolást az egykori szövetségi kapitány, Gellei Imre bonyolította le, aki a sokadik körben az NB I.-es MTK-t húzta ki, majd mellé a Hódmezővásárhelyi FC érkezett. Az MTK Budapest – és bármelyik elődje – összesen 59 alkalommal végzett a hazai első osztály dobogóján, ebből 23-szor volt bajnok, 12-szer kupagyőztes. A csapat jelenleg négy forduló után három győzelemmel és egy vereséggel az NB I. második helyén áll, keretében ott van a szegedi származású Nagy Zsombor, Molnár Ádin és Horváth Artúr is. 

– Örülünk az MTK-nak, hiszen sok olyan játékos van a keretünkben, akik ott nevelkedtek. Igazi futballünnepet szeretnénk összehozni Hódmezővásárhelyen a fővárosi kék-fehérek érkezése kapcsán – nyilatkozta Szűcs Róbert, a Hódmezővásárhelyi FC sportigazgatója.

Az NB II.-es Szeged-Csanád GA az NB III. észak-keleti csoportjában szereplő Füzesabonyt kapta ellenfélnek. A Heves vármegyei kisváros együttese négy mérkőzésen van túl a harmadik ligában, és mind a négy találkozóját elvesztette az Eger, a Tiszafüred, a Diósgyőr II. és a Sényő ellen, így a tabella utolsó helyén áll nulla ponttal. 

– Nem szabad, hogy megtévesszen minket az eddigi eredménytelenségük a harmadik ligában. Egy meccsen minden megtörténhet, éppen ezért tisztességesen felkészülünk majd az ellenfélből, és szeretnénk továbbjutni a sorozatban – mondta Germán Tamás, a Szeged-Csanád GA klubmenedzsere. 

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, döntetlen esetén hosszabbítás jön, majd ha ezután is iksz marad az eredmény, akkor 11-esek következnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában