A gyermekétkeztetés díját 27 százalékkal tervezik emelni, az idősek otthona lakói is többet fizethetnek

2024.09.13. 14:00

Márki-Zay Péter és a közgyűlése brutális áremelésekre készül kedden

A Márki-Zay Péter vezette hódmezővásárhelyi önkormányzat olyan brutális áremelésekre készül, hogy abba lehet, hogy több család belerokkan. A kormányt okolják és a gazdasági helyzettel indokolják az önkormányzati szolgáltatások nagymértékű drágítását. A városlakók azonban láthatták, a kampány alatt Hódmezővásárhely két kézzel szórta a pénzt, hogy Márki-Zay Pétert jó színben tüntesse fel a városlakók előtt és rá adják a voksukat.

Kovács Erika

A Márki-Zay Péter vezette önkormányzat beruházások sorát hajtotta végre a kampányt megelőző időszakban és az alatt is, olyanokat, amikre nem volt szükség, mint az 50 milliós „budibüfé”, a városháza 20 milliós kivilágítása, vagy az elbaltázott Kossuth téri fejlesztések, csak hogy néhányat említsünk. Szórakoztató programok sorát finanszírozta az önkormányzat, ahol a polgármester várospénzből kedvére népszerűsíthette magát. Hogy mást ne említsünk, éppen a választás előtti hétvégére szerveztek egy ötnapos sörfesztivált sztárfellépőkkel és ingyen sörrel.

A torony alatt hatalmas áremeléseket készítettek elő. Ez lehet a leköszönő közgyűlés „búcsúajándéka” Vásárhely népének. Fotó: Török János
A torony alatt hatalmas áremeléseket készítettek elő. Ez lehet a leköszönő közgyűlés „búcsúajándéka” Vásárhely népének. Fotó: Török János

Itt a feketeleves!

Az első adag feketeleves néhány nappal a megnyert választás után érkezett. A közgyűlés a városháza 8 dolgozójának kirúgásáról döntött, majd a nyári szünet előtti utolsó ülésen még a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Intézmény dolgozói közül is lapátra tettek négyet. Most pedig brutális áremelésekről számolt be az önkormányzat szócsöve, a Hódmezővásárhely Város Gyorshír Szolgálata. E szerint iszonyatosan megdrágul több önkormányzati szolgáltatás, ha a közgyűlés szeptember 17-én, kedden úgy dönt. Ezeket az előterjesztéseket egyébként egyelőre nem találtuk meg a város honlapján, így a gyorshírre támaszkodva számolunk be róluk.

Emelnék a parkolási díjat 

A gyerekétkeztetés esetében november 1-jétől a menzadíj 27 százalékos emelését javasolja az önkormányzat. Egy általános iskolás gyermek napi háromszori étkezése 260 forinttal drágulna, a csak ebédet igénybe vevőknek 571-ről 715 Ft-ra emelkedne az ár. 

A parkolási díjat óránként 250 forintról 400-ra tervezik emelni. 

A Nyugdíjas lakóparkban 17,6 százalékos áremelésről szóló javaslat kerül a keddi a közgyűlés elé. 

A Kovács-Kűry Időskorúak Otthonában 18,7 százalékos emelést terveznek, a napi ellátási díjat 5700 forintra emelnék a tervezet szerint. 

Elhúzta a mézesmadzagot

Benkő Zsolt, a leköszönő közgyűlés fideszes önkormányzati képviselője lapunk megkeresésére elmondta, évek óta jelezték, hogy a város rossz irányba halad.

– Számtalanszor jeleztük, hogy ha az önkormányzat kiadja a kezéből a szolgáltatásokat, például a közétkeztetést, akkor az előbb-utóbb ahhoz vezet, hogy a szolgáltató folyamatos áremelkedést javasol. Ezért tiltakoztunk például a közétkeztetés kiszervezése ellen is – fogalmazott Benkő Zsolt. Hozzátette, amikor egy városvezetés nem tud pénzt szerezni, akkor ez történik.

– Márki-Zay Péter megvárta a választásokat, elhúzta a mézesmadzagot a lakosság orra előtt, hátrafelé mutogat a Fidesz-vezetésre, meg az Orbán kormányra, és brutális áremeléseket tervez, hogy életben tartsa a várost. Ez egy rossz irány, ezt többször jeleztük az elmúlt években a közgyűlésben, de mindig leszavaztak bennünket. Valószínűleg ez csak a kezdet… – vetítette előre a várható jövőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában