A Hódmezővásárhelyi FC és a Tiszasziget a magyar kupa következő körébe jutott

2024.08.03. 21:25

Két csapat maradt életben – GALÉRIÁVAL

A labdarúgó magyar kupa országos főtáblájának mérkőzésein az öt Csongrád-Csanád vármegyei alakulat közül a Hódmezővásárhelyi FC és a Tiszasziget vette sikerrel az akadályt, a Sándorfalva, az Algyő és az SZVSE egyaránt búcsúzott a sorozattól.

Mádi József

A sándorfalviak (fehérben) becsülettel harcoltak az NB III.-as riválissal szemben.

Fotó: Gémes Sándor

Eredmények:

REAC–Hódmezővásárhelyi FC 0–2 (0–1)
Labdarúgó magyar kupa, országos főtábla, 1. forduló, Budapest. 
REAC: Kovács D. – Balogh Bálint, Markos, Balogh Bence (Kaszala, 55.), Lakatos Z., Nagy G., Koppermann (Horváth K., 65.), Micheller (Lencsés, 65.), Szikora, Török N. (Trombola, 65.), Pácsa (Werle, 85.). Vezetőedző: Molnr Zoltán.
HFC: Vaits – Gréczi (Patkós, 88.), Török K., Sipos G., Dóra D., Tóth P. (Kónya, 74.), Zana, Rabecz B. (Arany, 82.), Zámbori D., Rabecz V. (Mahler, 74.), Povázsai (Herczeg, 82.). Vezetőedző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Gréczi (7.), Rabecz B. (53.). 

Antal Krisztián: – Nagyon fontos győzelmet arattunk ezen a mérkőzésen, és ez önbizalmat kell, hogy adjon a hétközi, szerdai bajnoki meccsre. Jól kezdtük a találkozót, két kapura lövésünk volt, majd Gréczi egy kiugratás után vezetést szerzett. Ezután akadtak nehezebb momentumok, oldalról bejött labdákat kellett menteni, de kontrolláltuk hol védekezésben, hol támadásban a játékot. A szünet után megint két ziccert hibáztunk, miközben Rabecz Botond belőtte a második találatunkat is, sőt lezárhattuk volna a meccset nem sokkal ezt követően, amikor hárman mentünk kapura. Látszódott a különbség a javunkra.

Kalocsa–Tiszasziget 0–2 (0–1)
Labdarúgó magyar kupa országos főtábla, 1. forduló, Kalocsa.
Kalocsa: Vatai – Dobra, Rideg, Erdélyi Zs., Farkas Z., Markó, Vass Z. (Monori, 68.), Tóth L., Borda (Matos, 59.), Török M., Tamás B. Vezetőedző: Kohány Balázs.
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á., Nagy M., Nagy A. (Varga Z., 85.), Szilágyi N. (Kopasz B., 85.), Skribek B., Pető B. (Tóth I., 79.), Szabó L., Dancsok, Farkas F. (Rédei, 62.), Tóth J. Vezetőedző: Bány Tamás.
Gólszerzők: Nagy A. (20.), Szilágyi N. (57.).

Bány Tamás: Még nagyon idény eleji volt a játékunk, de kétség sem férhetett a továbbjutásunkhoz. Minden tekintetben jobbak voltunk a hazaiaknál. Van még hova fejlődnünk, de jó úton haladunk. 

SZVSE-G-Falc Kft.–BKV Előre 0–2 (0–0)
Labdarúgó magyar kupa, országos főtábla, 1. forduló, Szeged. 
SZVSE: Zelman – Ottlik Máté, Amariutei (Albert Cs., 76.), Mezei O., Orovecz (Papp Á., 56.), Vas B. (Kormányos K., 56.), Benyó (Kelemen V., 78.), Farkas M., Dobronoky (Fodor Á., 76.), Kalapács F., Lévai N. Vezetőedző: Kelemen Balázs. 
BKV Előre: Horváth G. – Reizer, Balogh M., Forgács P., Bartha B. (Wágner, 86.), Madarász (Takács D., a szünetben), Knolmár (Soós D., 62.), Mile (Dinawi, a szünetben), Ihos, Kerék, Körösi. Vezetőedző: Balogh Béla.
Gólszerző: Kerék (71., 80.).

Kelemen Balázs: – Sajnálom a csapatot, mert mindent megtett a győzelem érdekében. Úgy gondolom, jól is játszottunk, jóval több lehetőségünk is adódott, mint a BKV Előrének, de sajnos ilyen futball. A gólokat az ellenfél szerezte.  

Testvériség-Újpalota–M-Perfect Home-Algyő 1–0 (0–0)
Labdarúgó magyar kupa, országos főtábla, 1. forduló, Budapest. 
Testvériség-Újpalota: Zubány – Árvai (Huszár, 85.), Edvi, Krajsovszky (Bekker, a szünetben), Orosz Á., Szántovszki, Ambrózi, Tamás D., Joó (Pincés, 75.), Bodor (Major S., a szünetben), Járja. Vezetőedző: Urbán Flórián.
M-Perfect Home-Algyő: Heckó – Rádi, Vastag B., Kiss R. (Podonyi, 77.), Horváth A. (Ilyés Á., a szünetben), Kovács M., Dudás, Deák D. (Róka B., 59.), Buchholcz B. (Tóth M., 68.), Rébék (Kardos L., 77.), Pócs T. Vezetőedző: Fülöp Tibor.
Gólszerző: Ambrózi (55.).

Fülöp Tibor: – Egy tipikus egy gólos, helyzet nélküli mérkőzésen egy pontrúgásnál figyelmetlenek voltunk, és ez a hiba sokba került. Jól védekezett az ellenfél, a három belső védőjük nagyon masszívan játszott, miközben mi próbáltuk irányítani a játékot. Nekünk volt két olyan lövésünk, amelynél a kapus nagyot védett, miközben ők olyan gólt szereztek, amelynél egy szöglet után kétszer megpattanó labda a kapufáról jött vissza a mezőnybe, ezt pedig belőtték. Az erős szelet mi nem használtuk, ők viszont igen, és ha ez a baki nincs, akkor ez a mérkőzés elment volna a 11-es rúgásokig.

Sándorfalva–Tiszakécske 2–4 (0–3)
Labdarúgó magyar kupa, országos főtábla, 1. forduló, Sándorfalva.
Sándorfalva: Sági – Buzai, Borgulya, Bácsi (Oláh L., 62.), Gulyás B. (Pécsi, 54.), Juhász J., Vajna M., Bitó M., Budai B., Bánóczki (Godó, 69.), Gyuga. Vezetőedző: Kurucsai András.
Tiszakécske: Baráth B. – Grünvald, Cipf, Pintér D. (Zámbó M., a szünetben), Takács T., Szekér Á. (Géringer, a szünetben), Sipos Z. (Vajda R., 56.), Boldizsár M. (Lehoczky, a szünetben), Marsa (Horváth E., 56.), Tóth B., Valencsik. Vezetőedző: Balogh Pál.
Gólszerzők: Gulyás B. (52.), Varna M. (87.), ill. Takács T. (16., 30., 66.), Szekér Á. (19.). 

Kurucsai András: – Az elején megilletődöttek voltunk, a kelleténél jobban tiszteltük az ellenfelet. Később felismerték a játékosaim, hogy ugyanolyan emberek ellen játszanak, mint ők. Úgy érzem, partiban voltunk a meccs bizonyos részében, de persze látszódott, hogy ellenfelünk egy profi, jó egyéni képességekből álló, szervezett csapat. Azt gondolom, számunkra ez egy jó eredmény, hiszen egy NB III.-as bajnokesélyessel találkoztunk. Azt kértük a csapattól, hogy kilencven percen keresztül szívvel játszanak, ezt értékelte is a közönség, amely a végén megtapsolta a csapatot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában