A szünetben még a Soroksár vezetett az első hazai mérkőzésen

2024.08.18. 21:16

Centerek segítettek a szegedi fordításban

Az első hazai mérkőzését játszotta a 2024–25-ös labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA, amely a 4. fordulóban a Szent Gellért Fórumban a Soroksár ellen hátrányból fordította meg a meccset, és nyert 2–1-re.

Mádi József

Papp Áron sokat dolgozott.

Fotó: [email protected]

Három nyeretlen mérkőzés után fogadta a Soroksárt a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA. Amikor legutóbb a Szent Gellért Fórumban jártak a fővárosiak, éppen a Győr elleni idegenbeli győzelmen volt túl a Tisza-parti alakulat az előző bajnokságban, amely révén megnyílt az út az NB I. felé. Aztán jött a Soroksár és a csalódást keltő 0–0, majd a következő meccseken az első osztályú álmok szertefoszlása.

Egy közös dolog volt a két együttesben a mostani találkozó előtt: egyik sem nyert még a friss szezonban.

Az első negyedórában szegedi fölényt láthattunk, a hazaiak diktálták a tempót, kapura veszélyes helyzet nem igazán volt, Papp Áron fejese volt talán az, amely lehetőségecske volt, de ekkor nem ment kapura a labda. Az iramra nem lehetett panasz, a 16-os vonaláig a játékkal sem, ám ott mindkét oldalon elfogyott a tudomány, kioltották egymás játékát a csapatok. 

Hidegzuhanyként érkezett a 30. percben a soroksári ellentámadás után Szabó Szilárd labdával eltalált kapufája, ez volt a meccs első komoly helyzete. A 33. percben Gera Norbert került le az alapvonalra, lapos beadása után Papp Áron elől mentettek a védők a 11-es ponttal egy magasságban. 

Rövid időn belül két lövés színesítette a mérkőzést, előbb Halmai Ádám majd Varga György Balázs próbálkozott, de egyikük sem talált kaput.

A 40. percben hazai hibából szerzett vezetést a Soroksár, labdajáratásnál került Szabó Szilárdhoz a labda, ő pedig az üres kapuba lőtt, 0–1.

A 43. percben Papp Á. fejelt egy szöglet után éppen csak mellé, majd Varga Gy. B. tette mindezt, csak ő fölébólintott. 

A második félidő elején megint aktívabb volt a hazai alakulat, de ez csak beadásokban, illetve Varga Gy. B. melléemelésében mutatkozott meg.  

Az 56. percben góllá érett a szegedi fölény, amikor Márkvárt bal oldali szabadrúgása után a labda elment a védők között, Novák Csanád pedig közelről a hálóba juttatta a labdát, 1–1.

Ment tovább a Szeged, az ivószünetben hangos szavakkal biztatta a csapatát a kapitány, Márkvárt Dávid. Ennek hatása gyorsan meglett, hiszen a 79. percben egy jobb oldali szöglet után Borvető Áron hat méterről fejelte a labdát a kapu közepébe, 2–1.

A Szeged ezzel megszerezte az első győzelmét ebben a bajnokságban.

Michael Boris: – Három nyeretlen mérkőzés után muszáj volt győznünk. Fontos siker ez nekünk, hiszen előbb kikaptunk, majd számos helyzetből sem tudtunk betalálni a következő két találkozón. Most előre védekeztünk és támadtunk, de a Soroksárnak volt egy nagy helyzete és gólja az első félidőben. A szünet után változtattunk, a pontrúgásaink révén pedig gólokat tudtunk szerezni. Megmutattuk, mit tudunk a labdával, és remélem, Mezőkövesden megint így teszünk, és lépünk egyet előre.

Szeged-Csanád GA–Soroksár 2–1 (0–1)
Merkantil bank labdarúgó NB II., 4. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 1014 néző. Vezette: Farkas Tibor (Garai Péter, Toplánszki Szabin).
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi, Pejovics (Kurdics, a szünetben), Tóth B. – Haris Mákvárt – Papp Á. (L. Sarr, 70.), Varga Gy. B. (Palincsár, 84.), Takács-Földes (Mohos, 70.) – Novák Cs. (Borvető, 70.). Vezetőedző: Michael Boris.
Soroksár: Holczer – Kaján, Króner, Kékesi, Dhonata – Vass Á. (Németh E., 65.), Tóth A. – Szabó Sz. (Dobos Á., 65.), Manner (Korozmán, a szünetben), Halmai Á. (Somfalvi, 81.– Dragóner (Lovrencsics. B., 65.). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Gólszerzők: Novák Cs. (56.), Borvető (79.), ill. Szabó Sz. (40.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában