A leendő ellenfelek között szerepel a Trabzonspor és a Kecskemét is

2024.07.08. 18:30

Szeged-Csanád GA: erős hét következik

A felkészülés negyedik hetében járnak az NB II.-es labdarúgók. A Szeged-Csanád GA a héten két igen komoly edzőmérkőzést is játszik a Szent Gellért Fórumban egy török és egy magyar élvonalbeli klub ellen.

Mádi József

Márkvárt Dávid (balról) és a Szeged-Csanád GA a héten két edzőmeccset is játszik.

Fotó: Gémes Sándor

Június 17-én orvosi vizsgálatokkal kezdődött meg a közös munka, majd június 20-tól már a gyakorlati rész indult meg a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgóinak a Szent Gellért Fórumban.

Szeged-Csanád GA
Együtt közösen érhet el sikereket a Szeged-Csanád GA. Fotó: Gémes Sándor

A Szeged az egész felkészülés alatt a Szent Gellért Fórumban dolgozik, és itt játszotta le az eddigi felkészülési mérkőzéseit is. Az NB III.-as Martfűt 8–0-ra, a szintén NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC-t 6–0-ra, míg a szerb élvonal újoncát, a Tekstilac Odzacit 2–1-re győzte le a csapat. 

Az érkező oldalt figyelve eddig két fiatal, valamint egy egykori Szeged-játékos leigazolását jelentett be a klub. Varga György Balázs az Újpesttől jött a több játék reményében, a mindössze 18 éves Mohos Barnabás a Haladástól tette át a székhelyét az együtteshez, míg Pejovics Danilo a Kecskemét színeiben szerepelt az NB I.-ben is, az utóbbi másfél évet pedig Pécsett töltötte, Beronja Zoran pedig a Haladástól tért vissza a kölcsönadás után. Az előbbi két labdarúgó a támadósort erősítheti, míg utóbbi kettő a védelembe érkezett.  Távoztak a kölcsönben érkezettek (Nyári Patrik, Nagy Richárd, Klausz Milán, Zuigéber Ákos, Földi Dominik, Doncsecz Levente), míg Kővári Róbert Békéscsabára, Bíró Bence Kisvárdára igazolt.

Ami pedig a heti felkészülési programot illeti, igen erős napok következnek – és ezt nem csak az időjárásra mondhatjuk, hanem a leendő ellenfelekre is.

Szeged-Csanád GA: két heti meccs

A műsorban ugyanis két jegyzett csapat elleni találkozó szerepel. Szerdán közép-kelet-európai, azaz a magyarországi időzóna szerint 18.30-tól a török élcsapat, a Szent Gellért Fórumban edzőtáborozó hétszeres bajnok, kilencszeres kupagyőztes Trabzonspor lesz az ellenfél. A törökök keretében rengeteg a jegyzett labdarúgó: ilyen például a 66-szoros belga válogatott Thomas Meunier, a 40-szeres görög válogatott Dimitriosz Kurbelisz, a 65-szörös török válogatott Ozan Tufan, a 70-szeres egyiptomi válogatott Mahmud Trezeguet, vagy a korábban Újpesten megfordult észak-macedón Enis Bardhi, de most érkezett a csapathoz például a 30 éves angol John Lundstram, aki a skót Rangers együttesét hagyta ott a Tranzonspor és a vezetőedző, Abdullah Avci kedvéért, aki pedig 2011 és 2013 között a török nemzeti válogatottat irányította. Szombat 10.30-tól pedig Cegléden a Kecskemét lesz az ellenfél.

A Szeged-Csanád GA bajnoki sorsolásáról itt olvashat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában