Az NB II.-es klub szurkolói ankéttal vezette fel a vasárnap kezdődő rajtot

2024.07.25. 16:38

Szeged-Csanád GA: a kulcsszó a bátorság

Immár hagyományos, hogy szurkolói ankétot tart az NB II.-es labdarúgócsapat. A Szeged-Csanád GA együttese vasárnap 19 órától Tatabányán kezdi a bajnokságot, ezelőtt találkozhattak személyesen három játékossal és a vezetőedzővel a drukkerek.

Mádi József

A szurkolói ankét résztvevői (balról): Pejovics Danilo, Varga György Balázs, Michael Boris, Germán Tamás, Márkvárt Dávid, valamint a kommunikációs vezető Nikolényi Gábor.

Fotó: Török János

A Szent Gellért Fórum harmadik emeleti előadójában lehetett kérdéseket feltenni és a válaszokat meghallgatni. A Szeged-Csanád GA hat hetes felkészülés után várja a rajtot, amely nem lesz egyszerű a Tatabánya otthonában.

Szeged-Csanád GA
Kíváncsiak voltak a Szeged-Csanád GA ankétjára. Fotó: Török János

Mivel a csapat nyílt edzésre is várta a szurkolókat, így legelőször a három labdarúgó, valamint a vezetőedző állt a drukkerek rendelkezésére.

– Jó sikerült a felkészülés, amelyben a munka és a sikerek mellett két sérülés és két vereség volt a mérleg, ez nem tetszett igazán. Jól haladunk az új stílus elsajátításában, közel járunk ahhoz, hogy tökéletes legyen a játék. Rendkívül jó fizikai állapotban van a csapat a korábbi évek révén, az újak hamar befogadták az újdonságot, a stáb motivált, így jó úton járunk az új stílus elsajátítása felé. Az NB II. nem nyitott piac, hiszen csak magyarok szerepelhetnek a sorozatban. Folyamatosan vizsgáljuk, kiket lehetne szerződtetni, de ez az állomány is teljesnek mondható. A játékunk kulcsszava a bátorság: jó, hogy kevés gólt kaptunk, ezt azonban nehéz párosítani egy időben az attraktív futballal. Azon vagyunk, hogy ezt megoldjuk. Vannak a mezőnyben kiemelkedő csapatok, így a Vasas vagy a Kisvárda, amelyhez alkalmazkodni kell, de amúgy szeretnénk a saját játékunkat bemutatni a pályán. Kétféle meccs van: az egyiken védekezni kell, a másikon meg fel kell törni azt az ellenfelet és annak védelmét, amely leginkább a 0–0-ás döntetlenre játszik. Vannak jó ötleteink, amelyeket a Trabzonspor vagy a Tiszakécske ellen láttam, így megvan a mód, hogy ne szenvedjünk olyan együttesek ellen, amely a 0–0-ért jön Szegedre. Szeretnénk elérni a feljutást, de más csapatok is ezért dolgoznak. Hosszú a szezon, keményen dolgozunk, kell a szerencse is, hogy ebben a nagy menetben odaérjünk – mondta a csapat vezetőedzője, a német szakember, Michael Boris.

– Nehéz felkészülésen vagyunk túl, de ilyenkor van itt az ideje a kemény edzéseknek. A nagy meleg sem segített, de ezt el kell viselni. Jól sikerült a felkészülés, a bajnokság mutatja meg mindennek az értékét. Az újabb stílus szerintem fekszik nekünk, és a felkészülési meccseken mindez látszott, vissza is köszönt – vélte a rutinos középpályás, Márkvárt Dávid.

Szeged-Csanád GA: meglepetés

– Nekem és a csapatnak is ugyanaz a célja: a feljutás. Nem titok, de sok mindenben az Újpest előtt jár a szegedi klub, ez azért egy picit meglepett. Érzem a bizalmat, amelyre szükségem van, a szakmai munka minőségi – nyilatkozta az éppen Újpestről leigazolt támadó, Varga György Balázs.

– Örülök, hogy visszatérhettem a klubhoz, sok régi és új arcot is láttam, szeretettel fogadtak. A klub évről évre egyre magasabb szintet ér el, remélem, most ,meglépjük, amit szeretnénk. Kicsit később csatlakoztam a csapathoz és a felkészüléshez, de komoly munkába kapcsolódhattam be – mondta Pejovics Danilo, aki 2020 és 2022 között már szerepelt a csapatban.

Miután a négyes elvégezte az erre időszakra rászabott feladatát, távozott, és Germán Tamás csapatmenedzser hallgathatta az újabb kérdéseket. Szóba került a bérletárusítás, amely kedvezményeket is tartalmaz, a keret erőssége, a fiatalszabálynak megfelelő labdarúgók létszáma, a klub kommunikációja, a közösségi médiaszereplés további lehetőségei.

A lényeg egyetlen dolog: a minél jobb szereplés, ennek eredményeként akár a feljutás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában