Férfi kézilabda

2024.07.08. 19:23

Pick Szeged: megvan, mikor debütál az új vezetőedző mérkőzésen

Fontos dátumok. A párizsi olimpiai játékok kellős közepén kezdi meg a felkészülését a 2024–2025-ös szezonra a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az új vezetőedző, Michael Apelgren Németországban debütál a kispadon.

Becsei Dávid

Bodó Richárd, a Pick Szeged magyar válogatott balátlövője a felkészülés előtt még olimpiára utazik.

Fotó: Török János

Miután teljessé vált az OTP Bank-Pick Szeged játékoskerete a következő szezonra, a klub nyilvánosságra hozta a felkészülési programjának legfontosabb dátumait is. Július 29-én kezdik meg a munkát a Pick Arénában. Ekkor viszont még hiányos kerettel, hiszen többen az olimpián játszanak majd éppen Párizsban, míg az új vezetőedző, Michael Apelgren a svéd férfiválogatott másodedzőjeként lesz ott Párizsban.

Michael Apelgren, a Pick Szeged vezetőedzője.
Forrás: pickhandball.hu

Debütál a Pick Szeged trénere

Miután megérkezik Szegedre az új vezetőedző, augusztus 24-én a németországi Kasselben debütál a Pick Szeged kispadján segítőjével, Jonas Källmannal. A négycsapatos felkészülési torna elődöntőjében az a német Melsungen lesz a Tisza-partiak ellenfele, amelynek vezetőedzője Roberto García Parrondo, játékosa pedig a magyar válogatott beálló, Sipos Adrián. A spanyol szakember 2013 és 2016 között Szegeden kézilabdázott. Emlékezetes mérkőzését 2015. március 13-án játszott szegedi mezben, amikor a Rhein-Neckar Löwen otthonában 34–30-ra megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen kilenc gólt lőtt, kilencből kilenc hétméterest értékesítve. A másik elődöntőben a német bajnok Magdeburg a lengyel ezüstérmes Kielcével találkozik.

A németországi felkészülési torna döntőjét augusztus 25-én, vasárnap 15.30-tól rendezik, míg a bronzmérkőzést 13 órától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában