Bronzérem

2024.07.12. 19:20

A Gellért SE nyerte a szegedi derbit a teniszezők női szuperligájában

Megismétlődött a szegedi derbi a női teniszezők szuperligájában a budapesti Nemzeti Edzőközpontban. A Gellért SE magabiztos sikert aratott az SZTE-Sportmánia ellen, az egyéni mérkőzések után a párosok lejátszására már nem volt szükség.

Becsei Dávid

A bronzérmes Gellért SE.

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

Fotó: Zádor Péter

Nem borult a papírforma az elődöntők során, az MTK a Gellért SE, a Kiskút pedig a Sportmánia ellen jutott be a döntőbe, amely a székesfehérváriak címvédésével zárult. A bronzmérkőzést sorozatban másodszor nyerte meg a Gellért a Sportmánia ellen.

– A jövőbe nézve nagyon bizakodóak lehetünk, hiszen tehetséges, fiatal, erős és összetartó csapatunk van a mezőnyben – kezdte értékelését Kiss György, a Gellért SE edzője. – A Honvéd ellen meggyőző különbséggel nyertünk, míg a Kiskúttal szemben szoros mérkőzést játszottunk, nüansznyi dolgok döntöttek a későbbi végső győztes javára. Ami pedig az elődöntőt illeti, az MTK bombaerős kerettel állt fel, őket erősítette a Wimbledonban remeklő Gálfi Dalma, a WTA-tornákon jól szereplő Jani Réka, vagy éppen a rutinos Bukta Ágnes. Bíró Meli és Nemcsek Gréti rutinosan lehozta az egyéni meccsét, Susányi Zsófi pedig hosszú mérkőzésen kapott ki. Óriási dolog, hogy egyáltalán vállalta a játékot, hiszen négy hónapja született meg a gyermeke. Párosban sem vallottunk szégyent, de nem volt esélyünk az erős MTK ellen – értékelt.

Ami a bronzmeccset illeti, az egyéni találkozókat követően 4–1-re vezetett a Gellért, így a párosokat már nem játszották le. Bíró Melinda, a Gellért játékosa a Budapesten rendezendő 250 ezer dolláros WTA-tornán a selejtezőre kapott szabadkártyát, amelyen pénteken már pályára is lép.

– Az is óriási dolog, hogy Meli neve egyáltalán szóba került, hogy induljon egy ilyen nagy tornán. Szeretnénk, ha minél jobb meccset játszana, hiszen ez a felnőtt szint már egy teljesen más kávéház, a főtáblán top 100-as WTA-játékosok szerepelnek – tette hozzá büszkén Kiss.

A szegedi Sportmánia edzője, Hajnal István úgy vélekedett, csapata kiadta magából a maximumot, a Gellért megérdemelt sikert aratott.

– Inkább arra törekedtem, hogy az egyetemisták, akik Szegeden tanulnak, ők játsszanak. Az volt a célunk, hogy mindenki kapjon lehetőséget, illetve megőrizzük a tagságunkat, úgyhogy sikeresen szerepeltünk. Az MTK és a Kiskút vonultatja fel a magyar női tenisz legjobbjait, míg a Gellértet junior válogatott játékosok alkották. Folyamatosan vannak kisebb versenyeink, de az edzésekre fektetjük a hangsúlyt, készülünk az augusztus korosztályos országos bajnokságokra – mondta lapunknak Hajnal István, a Sportmánia edzője.

Gellért SE–SZTE-Sportmánia 4–1. Egyéni: Varga Viktória–Drahota-Szabó Dorka 7:5, 4:6, 1:0 (10–5). Major Stella–Szalai Réka 2:6, 2:6. Nemcsek Gréta–Németh Anna 6:0, 6:0. Bíró Melinda–Matkó Réka 6:3, 3:0. Susányi Zsófia–Farkas Kincső 6:2, 6:1.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában