Férfi kézilabda

2024.06.13. 10:04

Balátlövő érkezését jelentette be a Pick Szeged

A nagy lövő hírében álló svéd balátlövővel, William Bogojeviccsel egyéves szerződést kötött az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A 26 éves játékos a dán Bjerringbro-Silkeborgtól igazol Magyarországra, de korábban dolgozott már együtt a Tisza-partiak új vezetőedzőjével, Michael Apelgrennel is.

Becsei Dávid

William Bogojevic (a abdával) izgatottan várja az új idényt Szegeden.

Forrás: a Bjerringbro-Silkeborg Facebook-oldala

Fotó: Ingrid Anderson-Jensen

– A következő szezonra a újabb igazolásunk William Bogojevic, akivel egyéves szerződést kötöttünk. Jól ismeri őt Michael Apelgren vezetőedző, hiszen éveken át együtt dolgoztak a Sävehofban. Remek fizikumú, komoly lövőerővel rendelkező kézilabdázóval egyeztünk meg a 2024–2025-ös idényre – nyilatkozta a klubhonlapon Kiss Bence, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője.

A 195 centiméter magas William Bogojevic 1997. július 7-én a svédországi Göteborg külvárosában, Savedalenben született. A 2019–2020-as idényben a Sävehof mezében mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, ahol nyolc mérkőzésen negyvennyolc gólt szerzett. Legeredményesebb mérkőzését akkor a szlovák Tatran Presov ellen játszotta, tizenkét alkalommal talált be. 2020 nyara óta a dán Bjerringbro-Silkeborgban légióskodott, amelyben közönségkedvenccé vált. Miután csapata távozóként elbúcsúzott tőle, a közösségi médiában a szurkolók rengeteg kommentben köszönték meg a játékát, valamint fejezték ki, hogy hiányozni fog a csapatukból. A 2023–2024-es idényben az Európa-ligában szerepeltek, a playoffbana Rosta Miklóssal felálló Dinamo Bucuresti oda-vissza legyőzte őket három-három góllal. Bogojevic az El-ben 58 gólt lőtt idén, míg a dán bajnokságban 79-et, amivel csapata hatodik leggólerősebb játékosának bizonyult.

– Nagyon izgatott vagyok, hogy ennek a hatalmas klubnak a tagja lehetek a következő szezonban és játékosként tovább fejlődhetek. Alig várom a kezdést, az első edzést, az első meccset. Bízom benne, hogy játékommal hozzá tudok járulni ahhoz, hogy sikeresek legyünk, nagy győzelmeket érjünk el. Tudom, hogy varázslatos a hangulat a Pick Arénában, így nagyon várom, hogy találkozhassak a szurkolókkal – mondta első szegedi megszólalásában William Bogojevic.

A Pick Szeged játékoskeretébe eddig hatan érkeztek (Thulin, Röd, Smárason, Kukics, Toto, Bogojevic) és heten (Imsgard, Stepancic, Bombac, Martins, Gaber, Molina, Szita) távoztak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában