A szegediek olimpiai bajnoka a SUP sprintszámában nem jutott tovább

2024.06.12. 17:47

Vajda Attila: mérges vagyok

A Magyarországra, Szegedre 22 év után visszatért kajak-kenu Európa-bajnokság különlegessége, hogy most először rendeznek a SUP szakágban is versenyeket, ezekre bárki leadhatta a nevezését.

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus tanulni jött a SUP-versenyekre.

Fotó: Zsedrovits Enikő

A szegedi származású olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok kenus, Vajda Attila is élt a lehetőséggel, és bár nagy csata után lemaradt a továbbjutásról a sprint számban, úgy érzi, sok tapasztalatot gyűjtött.

–Nagyon szerettem volna továbbjutni – mondta az MTI-nek a 41 éves sportember, aki ötödik lett a 200 méteres verseny hetedik előfutamában, így éppen csak lemaradt a negyeddöntős folytatásról. – Százötvennél úgy éreztem, hogy na, ez megvan, kivehetek egy kis erőt. Aztán a hajrában láttam, hogy rá kellene még tennem, de akkor már mindegy volt, mert a riválisok lendületben voltak és be is estek elém. Mérges vagyok, mert nagyon szerettem volna továbbmenni.

Arra a kérdésre, hogy milyen volt újra a Maty-éren, korábbi sikerei színhelyén versenyezni, Vajda viccesen azt válaszolta, hogy: Rövid.

– De tanultam belőle és az időeredményemmel összességében nem vagyok elégedetlen, főleg ahhoz képest, hogy idén kezdtem el SUP-ozni – fogalmazott a 2008-as pekingi olimpia C1 1000 méteres bajnoka, aki 2020-ban megalapította saját egyesületét, a Vajda SE-t Kiskunlacházán, és mivel úgy látja, hogy a SUP-nak nagy jövője van, egyre nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni a szakágra.

– Nem sokat készültem, azért nem vettem annyira komolyan, mint mások, és persze nehéz is összeegyeztetni az edzéseket a magánélettel, a családdal, a munkával, a tanulással. Nem győzni, hanem tanulni jöttem, hiszen ha gyerekeket akarok oktatni SUP-ozni, akkor jó ezt testközelből megtapasztalni – magyarázta az egykori kenus.    

Vajda Attila idén a győri maratoni országos bajnokságon is vízre szállt, hogy pontot gyűjtsön az egyesületi versenyben.

– Ott inkább bátor voltam, mint felkészült, de rutinból lehoztam egy kilencedik helyet. Mozogni kell, ez nagyon fontos az egészség megőrzése szempontjából – hangsúlyozta.

Az Eb vasárnapig tart Szegeden, a szerdai nyitónapon a SUP-é volt a főszerep.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában