Orvoshiány

1 órája

A háziorvos beteg, helyettesítéssel oldják meg az ellátást

Tavasz óta helyettesítéssel látják el Pitvaroson és Csanádalbertin a háziorvosi szolgáltatást. Pitvaros háziorvosa ugyanis tartósan beteg lett.

Kovács Erika

A települések szeretnék, ha megnyugtatóan oldódna meg a háziorvos kérdés, és tudnák pótolni a köztiszteletben álló, nagyra becsült, már évek óta nyugdíjas korú Kovácsné Komlóssy Csilla Emese doktornőt. 

háziorvos, Csjernyik Zoltán, Csanádalberti
Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere szeretné, ha Pitvaroson és Csanádalbertin megoldódna a háziorvos kérdés. Fotó: Kovács Erika 

A helyettes most négy települést lát el

Erről Csjernyik Zoltán, Csanádalberti jelenlegi és napokon belül a következő ciklusát is kezdő polgármestere beszélt lapunknak.

– Tavasz óta Nagyér és Ambrózfalva háziorvosa látja el a helyettesítést, akire így nagyon nagy teher hárul, hiszen négy település betegeit gyógyítja. Pitvaros és Csanádalberti tekintetében a helyettesítés heti 8 órát jelent. Sajnos a helyettes orvos Csanádalbertire nem tud kijönni, a betegeknek be kell hozzá menniük Pitvarosra – mondta Csjernyik Zoltán polgármester.

A háziorvos Pitvaroson helyettesít

Hozzátette, nem mindenkinek sikerül megoldni a beutazást, még akkor sem, ha nem nagy a távolság. Az idős és mozgásában akadályozott betegeknek teher a buszközlekedéshez alkalmazkodni. A betegek utaztatását általában a falugondnoki szolgálattal oldják meg, de ez nem mindig kivitelezhető. Csjernyik Zoltán közölte, az új pitvarosi kollégájával már keresik a megoldást.

Ár megegyezés szerint

A Pitvaros-Csanádalberti praxis egyébként eladó, a hirdetés jelenleg is megtalálható az Országos Kórházi Főigazgatóság Alapellátási Igazgatóság honlapján. A praxis vegyes, ellátandó lakossága 2 ezer fő, az ára pedig megegyezés szerinti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában