Jótékonysági koncert bevételével segítik László Botondot

Filmzenék is elhangzanak a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar szeptember 30-ai hangversenyén. A zenészek a jótékonysági koncert teljes bevételét egy egyetemista fiatalember, László Botond rehabilitációjának megsegítésére ajánlják fel, aki Indiában szerzett súlyos koponya- és gerincsérüléseket.

Koós Kata

Kettős apropóból ad nagykoncertet a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar szeptember 30-án 19 órától a Szent-Györgyi Albert Agórában. Gyimóthi Zoltán karmester elmondta, hogy egyrészt a zenekar hagyományaihoz híven a közelgő zene világnapja alkalmából, másrészt pedig jótékonysági céllal: a koncert teljes bevételével László Botond rehabilitációját segítik. 

jótékonysági koncert, László Botond, súlyos baleset
Jótékonysági koncertet adnak a Szent-Györgyi Albert Agórában szeptember 30-án. Fotó: Török János

Indiában érte a súlyos baleset

Az egyetemista fiatalember külföldi tanulmányokat folytatott Indiában, ahol súlyos baleset érte tavaly. Koponya- és gerincsérülésekkel szállították közkórházba, ahol nem vállalták műtétjét. Miután szülei megtalálták László Botondot, magánkórházba szállíttatták, ahol ellátása, majd a rehabilitáció elkezdése súlyos milliókba került. Hazatérvén Magyarországra, az államilag finanszírozott kezelési lehetőségeket kimerítve a rehabilitációt egy szegedi magánklinikán folytatta a fiatalember. A teljes felépüléséhez szükséges, további kezelésekre ajánlja fel a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar a jótékonysági koncert bevételét. 

Egy volt zenekari tagunk, Thoman András keresett meg bennünket a jótékonysági koncert kérésével, miután a Gödöllői Fúvószenekarral már szervezett egy hasonló hangversenyt, amelyen szintén László Botondnak gyűjtöttek. Nem is volt kérdés, hogy a jó ügy mellé állunk-e, nagy örömünkre az Agóra ebben rögtön partnerünk lett

 – mondta el lapunknak Gyimóthi Zoltán karmester. 

Filmzenék a jótékonysági koncert programjában

A koncertprogramba igazi csemegéket válogatott be Gyimóthi Zoltán és Tóth István, a zenekart működtető Szegedi Fúvószenekari Egyesület elnöke. 

Filmzenék is elhangzanak majd, például az Aladdin és az Oroszlánkirály zenéje. Természetesen lesznek indulók is, az egyik különlegesség az éppen száz évvel ezelőtt bemutatott Shvoy-induló lesz, amelyet Figedy-Fichtner Sándor, zenekarunk névadó karmesterének elődje komponált. Továbbá játszani fogjuk a Cirkuszpolkát is, amelyben nagyon érdekes, virtuóz xilofon-szóló van, a szólista Bartos Csaba lesz, aki foglalkozását tekintve gyógyszerész

 – mondta el Gyimóthi Zoltán.   

súlyos baleset, jótékonysági koncert, László Botond
Az Oroszlánkirály mesefilm zenéje is elhangzik majd a jótékonysági koncerten. Fotó: Török János

Mindig örömmel fogadják az új tagokat

A zenekar létszáma évek óta nyolcvan fő környékén mozog, a nagyobb városi rendezvények elmaradhatatlan fellépői. A tagok többsége nem hivatásos zenész, munka mellett, a muzsikálás iránti szívszerelemből csatlakoztak a lelkes közösséghez. Örömmel várják az új tagok jelentkezését, akik a hétfő este fél hétkor kezdődő próbán személyesen vagy az [email protected] címre küldött levélben is jelezhetik csatlakozási szándékukat. 

Jelenleg leginkább a szaxofon, kürt, oboa és fagott szólamba várjuk az új tagokat 

– jegyezte meg a karmester.  

A jótékonysági koncert után legközelebb az SZTE Őszi Kulturális Fesztiváljának programjaként ad hangversenyt a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekarral közösen október 24-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában