Különleges tárlat

2 órája

Iparkodjunk! Korhű jelmezben a könyvtár előtt - Galériával

Interaktív jelmezes bemutatóval és testfestéssel népszerűsítik szombaton az Iparművészeti Múzeum utazókiállítását. Az Iparkodjunk! című tárlat keddig vendégeskedik a makói József Attila Könyvtárban.

Szabó Imre

A tárlat anyagáról a fővárosi közgyűjtemény sajtósa, egyben az utazókiállítás projektvezetője, Koren Zsolt elmondta, darabjai a Ráth György-villában látható, 600 műkincset bemutató tárlatból, illetve az adattárból és a könyvtárból származnak.

Iparkodjukn, korhű ruha, rendezvény, Makó
Az ötletes bemutató szombaton délelőtt sokak figyelmét felkeltette. Fotó: Szabó Imre

– A kollekció legérdekesebb, legértékesebb, most Makón látható darabja az Iparművészeti Múzeum legelső, 19. század közepi leltárkönyvének másolata. Akkoriban a műtárgyakat kézírással vették lajstromba, és az akkori munkatársak le is rajzolták a darabokat – mondta. A könyv mellett természetesen maga a műtárgy is ott van.

A könyvtár előtt szombaton a Mare Temporis Alapítvány korhű ruhába öltözött színművészei mutatják be az érdeklődőknek a régi könyveket, újságokat. Niklai Gyöngyi, a múzeum Iparművész Műhelyének vezetője pedig iniciálékat, könyvgyűjteményi motívumokat ábrázoló test- és arcfestést készít délután 4-ig.

Az országjáró kiállítás a makói könyvtárban keddig látható, onnan Szekszárdra utazik tovább. Az Iparművészeti Múzeum azonban egy kicsit ezt követően is a Maros-parti városban marad, hiszen a szervezők a könyvtárnak adományoztak ötven, korábbi tárlatot bemutató katalógust.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában