Döntött a testület

3 órája

Munkásszálló nem épül az ipari parkban

Hiába kért szerződésmódosítást a Makón húsfeldolgozó üzemet fenntartó, török érdekeltségű Duna Döner Kft, a képviselő-testület nemet mondott. Ennek értelmében nem épülhet munkásszálló a makói ipari parkban, az ott korában gyárbővítés céljára vásárolt területükön.

Szabó Imre

A Csanád vezér téren étkezdét is üzemeltető Duna Döner a témában született előterjesztés szerint még idén márciusban vásárolt a várostól egy bő ezer négyzetméteres területet az ipari parkban nettó 25,4 millió forintért. A megkötött adásvételi szerződésben a húsfeldolgozó cég vállalta, hogy a területet üzembővítésre használja. Időközben viszont meggondolták magukat: a munkásszálló jobb lenne.

Az ipari park buszmegállója Makón - itt nem lesz munkásszálló.
Az ipari park buszmegállója Makón – itt nem lesz munkásszálló. Fotó: Szabó Imre

Munkásszálló gyárbővítés helyett

Szeptember 9-én arról arról tájékoztatták az önkormányzatot, tudomásukra jutott, hogy az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nkft. pályázatot írt ki 80-200 férőhelyes munkásszállók építésének támogatására, kedvező feltételek mellett. A társaság taggyűlése úgy döntött, jelentkeznek, ezért az önkormányzattól azt kérték, járuljon hozzá a megállapodás módosításához. Ez azt jelentené, hogy amennyiben nyernek, üzembővítés helyett munkásszállót építhetnének.

Akár harmadik országbeliek

A kérést azzal indokolták, hogy szerintük az elmúlt években nélkülözhetetlenné vált a társaság – és más vállalkozások – kiegyensúlyozott működéséhez a megfelelő munkaerő folyamatos biztosítása, akár harmadik országbeliek korlátozott létszámú foglalkoztatásával. Jelezték azt is, elsősorban a makói térségben élő, illetve határ közeli, magyarlakta területekről származó munkavállalókat szeretnének elszállásolni, és hogy 80 fő elhelyezésére alkalmas létesítmény 900 millióba kerülne, illetve 2025 áprilisától 2027 márciusáig épülne fel.

A Farkas Éva Erzsébet polgármester által jegyzett előterjesztés nem javasolta a módosítási kérelem elfogadását. A képviselők így is döntöttek – vita nélkül, egyhangúlag. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában