Összefogtak a gyülekezetért

3 órája

Önkéntes munka: templomot takarítottak Pitvaroson - Galériával

Tesz-vesz Ősz néven szervezett nagytakarítást a Nagyboldogasszony templom plébánosa. A pitvarosiak a templomban, annak kertjében és a plébánia körül. Az önkéntes munka hagyomány, évente több alkalommal is sort kerítenek rá.

Kovács Erika

Az önkéntes munka résztvevői közül többen, főleg a férfiak, fűnyíróval, mások csákánnyal, kapával, gereblyével szorgoskodtak a kertben. 

önkéntes munka, Pitvaros, Nagyboldogasszony-templom, hívek, takarítás, traktor, nagytakarítás, gyülekezet
Az önkéntes munka nem idegen a pitvarosiaktól. A templomban évente többször is összefognak, hogy szebbé tegyék a környezetet. Fotó: Kovács Erika

Kívül-belül megszépült a templom

A Nagyboldogasszony-templom udvarán kistraktor parkolt. Azzal vitték el a lenyesett faágakat. Kitakarították az ereszcsatornát is. Az asszonyok pedig a templom és a plébánia szépítésén dolgoztak.

Az önkéntes munka hagyomány

– Az önkéntes munka nem idegen a gyülekezetünk tagjaitól. Most nagyon sokan jöttünk össze, örömömre szolgál, hogy nemcsak a hívek, hanem olyan pitvarosiak is részt vesznek a programon, akik nem járnak templomba. Isten háza közös ügyünk, mindenkinek van köze hozzá, akár az esküvők, keresztelők, vagy temetések révén – mondta Kasuba Róbert plébános.

A közös munka közösségépítés is

A közös munka közösségépítő program is. Az önkéntes munkát egy díjjal is elismeri a pitvarosi gyülekezet. A Kiss Ferenc-díjjal azoknak a híveknek köszönik meg a munkáját, akik hosszú időn keresztül nagymértékben segítik, önkéntes alapon, az egyházközség életét. Az elismerő oklevelet minden évben a búcsúi szentmisén adják át.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában