Országos Könyvtári Napok

3 órája

Megbocsát a vásárhelyi könyvtár október első hetében

Könyvvásárral, megbocsátás hetével, író-olvasó találkozóval, képes útibeszámolóval, társasjátékkal is várja régi és új látogatóit a vásárhelyi könyvtár egy héten át.

Tábori Szilvia

Idén is csatlakozik a 18 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok esemény sorozathoz a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár. Szeptember 30-án, hétfőn a megbocsátás hete kezdődik, elengedik a régi tartozásokat abban az esetben, ha a korábban kölcsönzött köteteket visszajuttatják a tagok. 

Hódmezővásárhely, könyvtár, könyvek
A vásárhelyi könyvtár extrákkal készül az Országos Könyvtári Napokra.

Eközben használt könyvekből tartanak vásárt szeptember 30-tól október 6-ig, hétfőtől egészen vasárnapig. Az egységár folyamatosan csökken a napok előrehaladtával, a rendhagyó vasárnap délelőtti nyitvatartáskor már csak 200 forintos darabáron lehet könyvet venni. Hétfőn és kedden 600, szerdán és csütörtökön 400, pénteken és szombaton háromszáz forintért kínálják az állományból kivont köteteket. A kézikönyvek, albumok, illetve folyóiratok viszont egyedi árasak. 

Szeptember 30-án, hétfőn 17 órakor a vadnyugati nemzeti parkokról szóló második előadás hallható Garancsi Zoltán egyetemi docens képes útibeszámolójaként. Majd másnap, október 1-én, kedden 10 órakor a babázó klub várja megszokott tagjait és új érdeklődőit. A találkozó témája ezúttal a védett madaraink.

Karády Anna várja író-olvasó találkozóra rajongóit október 3-án, csütörtökön 17 órakor; a szerzővel Vass Ramóna beszélget. Másnap, október 4-én, pénteken 17 órakor a Vásárhelyi Látóhatár várja vendégeit aktuális lapszám bemutató estjére.

Az Országos Könyvtári Napok záró akkordjaként rendhagyó nyitvatartással készül a vásárhelyi bibliotéka: október 6-án,vasárnap 8 és 12 óra között ingyenes beiratkozásra várják új tagjaikat, lesz kézműves foglalkozás, társasjátékozás a gyermekkönyvtárban.

A könyvtár nyitvatartási idejében Csóka Zsuzsanna éremművész kiállítása az előcsarnokban, illetve az Erdős Péter előtt tisztelgő posztumusz kamara kiállítása látogatható az olvasóteremben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában