Sporttal a dolgos hétköznapok ellen

2024.06.28. 16:59

Trényi Imre a súlyemelők masters Európa-bajnokságán szerepelt jól

Leginkább a Szedeák kosárlabdacsapatából ismerik Trényi Imrét Szegeden, aki immár a funkcionális fitnesz, a crossfit, valamint a súlyemelés megszállottja. Utóbbi sportágban az elmúlt héten masters Európa-bajnokságon járt, ahol negyedik helyen végzett.

Becsei Dávid

Trényi Imre 97 kilogrammot szakított és 121 kilót lökött Norvégiában.

Forrás: Trényi Imre családi archívuma

A norvégiai Haugesund városában szerepelt a súlyemelők masters Európa-bajnokságon a Szegedi Lelkesedés SK sportolója, Trényi Imre. Korcsoportjában a negyedik helyen végzett, miután szakításban a 93 után a 97 kilogrammot is sikeresen teljesítette, a 102 viszont már soknak bizonyult. Lökésben három nagyszerű fogása volt, 111 kilón kezdett, 117-tel folytatta, majd 121 kilogrammal zárt, így összesen 218 kilogramm szerepelt a neve mellett, amivel éppen nem tudott fellépni a dobogóra, negyedik helyen fejezte be a kontinensviadalt.

– Harmadik alkalommal jártam masters Európa-bajnokságon súlyemelésben. Ez mindig egy érdekes kihívás számomra, hogy munka mellett mennyire tudok felkészülni. Most akár a dobogós helyezés összejöhetett volna, ha az utolsó fogásom szakításban sikeres. A lökés jól ment, bár úgy érzem, pici még maradt bennem. Egy finn srác előzött meg, aki úgy vélekedett, hogy ha egy héttel korábban, vagy később van ez a verseny, tuti legyőzöm, most viszont minden összeállt neki – mesélte Trényi Imre, aki Budapesten él és dolgozik.

Trényi Imre mindössze néhány éve vesz részt rendszeresen súlyemelő-versenyeken. Az alap sportága az atlétika, illetve a kosárlabda, amelyekben Szegeden is ért el sikereket. A szülei válogatott sportolók voltak, míg a nagyapja súlyemelőként versenyzett, így sportos családból származik.

Olimpiai álmokat szövegetnek a funkcioális fitnesz – más nevén crossfit – számára, Párizsban viszont még biztosan nem lesz ott a palettán. Imre ebben a sportágban is jól érzi magát, de súlyemelésben áprilisban országos bajnoki címnek örülhetett a mastersek között Szombathelyen.

Ebben az esztendőben már nem lesz versenye Imrének súlyemelésben, az év második fele a funkcionális fitneszről szól majd. Augusztusban jön az országos bajnokság a fővárosban, míg Ausztriában egy páros crossfit-versenyen vesz majd részt. A versenyszezont Budapesten zárja a funkcionális fitneszezők világbajnokságán.

– A crossfit folyamatos motivációt jelent számomra. Két éve volt egy bicepsz-szakadásom, de abból nagyon jó formában sikerült visszatérnem. Fantasztikus érzés, amikor érzed, hogy úristen, tudsz kézen járni, vagy éppen a világbajnokságon futás és úszás is szerepel a programban. Elképesztően izgalmas sportág, kiránt a dolgos hétköznapokból – magyarázta Trényi Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában